Annonsørinnhold
Dette droemmer reiseekspertene om akkurat naa
Brand stories

Dette drømmer reiseekspertene om akkurat nå!

Selv om vi ikke kan reise er det mange av oss som går med reisedrømmer. Det er lov å drømme og lurt å starte planleggingen, for før vi vet det åpnes grensene igjen. Her har vi samlet noen tips og råd fra våre reiseeksperter som deler tidligere reiseopplevelser og drømmer om nye reisemål.

Kristin Vik Remøy:

Nå sitter mange av oss og lengter etter å reise. Hvor drømmer du om å dra?

- Vi har venner i New Zealand som vi besøkte i julen for to år siden. Neste jul planlegger vi å møtes igjen, enten på halvveien hvor vi drømmer om Hawaii, Byron Bay Australia, eller å nok en gang feire jul ved Mount Maunganui, New Zealand. Her har du en liten fjelltopp, supre surfeforhold, god mat og en herlig sommertemperatur.

Forhåpentligvis kan vi reise i 2021. Hvor går første tur og hvorfor dit?
- Reisen går til London, England, hvor vi får låne leiligheten til min grandtante. Da reiser vi fire voksne og tre ungdommer. Da blir det utflukter til Bath, Oxford, Brighton osv. Å oppleve England som har mye å by på enten med tog eller leiebil, alt etter hvem som behersker venstrekjøring.

Hva var siste reisemål du rakk å dra til før lockdown i mars?
- Fantastiske Island. Vi bodde i Reykjavik, flyttet oss rundt med privat sjåfør. Den Blå Lagune, Gullfoss, Thingvellir og Geysir. Besøkte også restauranten Fjorubordid i Stokkseyri som tilbereder sjøkreps på en helt egen måte, rett og slett verdt et besøk til Island bare for å spise her.

Island

Odd Leif Tomren:

Nå sitter mange av oss og lengter etter å reise. Hvor drømmer du om å dra?
- Jeg er nok mer enn gjennomsnittlig glad i å reise, så nå begynner jeg virkelig å kjenne på ønsket om å få reise fritt igjen. Jeg har den siste tiden dempet trykket ved å «reise» sammen med podcasten 198 land, men nå gikk jeg tom for episoder og kjenner trykket øker igjen.
Drømmereisen er ekspedisjonscruise med Hurtigruten til Antarktis. Etter å ha vært på et par ekspedisjonscruise til arktiske strøk, frister det veldig å få oppleve eksotiske Antarktis. Mer nærliggende drømmer er rundreise på Island og ikke minst middelhavsområdet for sol og varme!

Forhåpentligvis kan vi reise i 2021. Hvor går første tur og hvorfor dit?
- Skulle vi få anledning til å reise fritt til sommeren, blir det nok mest sannsynlig cruise fra Southampton og sydover. Dette var booket sommeren 2020, og i forbindelse med kanselleringen så flyttet vi reservasjonen foreløpig til sommeren 2021. Kona og jeg var på et tilsvarende cruise i 2019 med stopp både i Spania, Portugal, Madeira og flere Kanariøyer. Denne turen opplevde vi som veldig variert med kombinasjoner av storby- og naturopplevelser, men samtidig veldig avslappende. Vi var klar for gjentagelse i 2020, men kanskje kan det bli i 2021? Jeg er ikke veldig optimistisk på at det lar seg gjennomføre, så en tur til Svalbard til våren kan bli mere aktuelt. Jeg slutter aldri å la meg fascinere av landskapet og dyrelivet der.Isbjørn Spitsbergen

Hva var siste reisemål du rakk å dra til før lockdown i mars?
Mine reiseplaner ble rammet av corona-pandemien allerede før mars. Da skulle vi på cruise i Østen, men kanselleringene i det området startet allerede tidlig i februar. Videre røk påsken i Nederland og deretter som nevnt cruiset i sommerferien. Siste vi rakk av utenlandsreise før lockdown, ble da en langweekend i Edinburgh høsten 2019

Nina Thon:

Nå sitter mange av oss og lengter etter å reise. Hvor drømmer du om å dra?
- Reisemåla står i kø. Har en drøm om å få virkeliggjort Ecuador og Galapagos der vi legger inn gjenbesøk av MachuPicchu og Cuzcos i Peru. Vi fikk kansellert både Karibien, Alaska og Dubai i 2020, så det forsøker jeg gjerne igjen. Ellers drømmer jeg meg alltid tilbake til østlige Afrika, hvor jeg har mange gode minner fra forskjellige safariturer. Og elsker Island og Svalbard, Sør-Georgia.

Botswana giraff

Hva var siste reisemål du rakk å dra til før lockdown i mars?
Vi rakk å reise til Tasmania i høstferien i fjor. Vi var i Australia i sommerferien. Nå mangler kun Western Australia så har vi dekka det for en stund. Vi rakk å se mye før skogbrannene begynte å herje for fullt.
Både gubben og jeg er skikkelig reisesjuke. Vi håper på normale tilstander iallfall til 2022. Prøver å være realistisk

Kristin Raanes:

Nå sitter mange av oss og lengter etter å reise. Hvor drømmer du om å dra?
- Å kunne reise med familien til USA og bli der en hel sommer er noe jeg drømmer om. Da leier vi hus og bil og styrer dagene våre selv. Et stopp innom Disneyland og Universal studio i Orlando og Krokodillesafari i Everglades hadde nok vært like kjekt for både oss voksne og barna!

Forhåpentligvis kan vi reise i 2021. Hvor går første tur og hvorfor dit?
Neste tur til utlandet tror jeg må bli til London - fordi dit har vi hatt lyst tilbake lenge, det er ikke for langt borte hjemmefra, og dermed perfekt for en weekendtur.

Hva var siste reisemål du rakk å dra til før lockdown i mars?
- I 2019 var jeg i både Kroatia og Italia på sensommeren, og fikk dermed fylt opp reisekontoen med mange fine minner!
I Kroatia leide vi et hus sammen med en annen familie. Vi bodde i en koselig småby mellom Trogir og Split som heter Kastel Luksic. Det var kort veg å gå ned til sjøen for å bade, men vi hadde også leiebil tilgjengelig. Vi hadde flere turer til Trogir med sine koselige gater og god mat, men vi var også i Zadar, Krka Nasjonalpark og Primosten. Sistnevnte var en veldig koslig by, og passe stor. Split var vi også i, men her er det større folkemengder, og i høysesongen var det vanskelig å finne parkering når man kom inn med bil.
I Italia var jeg bare noen få dager, men vi fikk likevel sett mye siden vi benyttet oss av lokal guide da dette var en studietur sammen med kolleger. Vi var først noen dager i byen Torino, der vi blant annet hadde omvisning og vinsmaking på en lokal vingård, før vi tilbragte siste dagen i Milano. Dette var tidlig på høsten, og det er en veldig fin tid å reise på siden man fortsatt kan få behagelige temperaturer på dagtid uten at det blir for varmt.


Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen i NETT NO, men er betalt innhold laget på vegne av Berg-Hansen Nordvest AS på linje med andre annonser. Om du mener dette ikke er godt nok merket, gi oss gjerne beskjed på e-post, redaksjon@nett.no.

Publisert: 04.01.2021 09:29

Sist oppdatert: 23.02.2021 22:41