Annonsørinnhold
Kjaere moeteplanlegger Lyst til aa finne paa noe nytt
Brand stories

Kjære møteplanlegger. Lyst til å finne på noe nytt?

Ta med deg gode kollegaer eller kunder på en litt annen møteopplevelse. Kombiner faglig utbytte med rå natur og nordnorsk gjestfrihet. Her gir vi deg et forslag på hvordan en firmatur til Tromsø og Hurtigruten kan se ut. Bli med på reisen her!

Artikkelen er skrevet av prosjektleder på Grupper, konferanse & event i Berg-Hansen, Ronny Bolle.
Etter endt arbeidsdag, samle gruppen og kjør til nærmeste flyplass. Sett nesen mot «Nordens Paris» – Tromsø.
Start med en smakebit av denne storbyen som ligger nord for polarsirkelen, før dere går ombord. Selve konferansen eller møtet holdes på Hurtigruten, og kombinert med aktiviteter og opplevelser i Svolvær. I Tromsø venter en buss og gruppen kjøres til Clarion Hotel The Edge. Her får dere servert middag i restauranten Kitchen & Table. Den svenske mesterkokken, Marcus Samuelsson, bosatt i New York, har i samarbeid med Clarion skapt et helt nytt matkonsept med fokus på fun dining, hvor gode råvarer og møter mellom mennesker står i fokus. Her møtes arktiske råvarer Manhattans smaker – vi mener at det ikke kan være annet enn suksess.

Hurtigruten


Etter en smakfull og god middag så er det bare å ta med bagasjen, rusle ut av hotellet og bort mot Hurtigrutekaia i Tromsø. Her ligger sydgående Hurtigrute klar og venter på dere og alt er klart om bord for en litt langsommere reise sydover i smule farvann mot Harstad, Vesterålen og Lofoten.
Rundt midnatt er det klart for avgang. Vi anbefaler at du tar deg tur på dekk og får med deg utseilingen fra byen. Avslutt kvelden med en liten night cap i baren, før du går til sengs og lar deg vugge til søvn av bølgene.

Morgenen etter våkner dere til en god frokost mens skipet ligger til kai i Harstad Havn. Det er mulig å gå i havn en liten stund, før skipet seiler videre mot Rishøyhamn, Stokmarknes og Sortland før skipet seiler inn i Raftsundet og landskapet endrer seg dramatisk.
Etter frokost i Harstad er det tid før møteopplegg om bord på skipet. Her finnes gode møterom, alle fasiliteter og ikke minst er lunsjen utmerket. Underveis i møtedagen er det bare å ta seg en tur på dekk, eller i land i Stokmarknes og se litt på museet før videre seiling mot Lofoten.
Ønsker gruppen en kort møtedag og heller fokusere mer på opplevelser, så legger vi inn Havørnsafari underveis. Da går gruppen over i mindre Hurtiggående båt mens skipet seiler fra Trollfjorden mot Svolvær, dere får en spektakulær opplevelse underveis med nærkontakt med blant annet Havørn.

Svolvær


Bagasjen blir om bord i skipet og dere ankommer Svolvær samtidig som Hurtigruten legger til kai. Da er det bare gå om bord, hente bagasjen og rusle noen få meter til Thon Hotel Lofoten for middag, overnatting og mer møteopplegg neste dag, med eller uten opplevelser. Du bestemmer!
Thon Hotel Lofoten ligger midt i hjertet av Svolvær. Dette er et fullservice hotel som tilbyr fantastisk frokost, og har en knallgod restaurant. Puben «Styrhuset» ligger i samme bygg og er en ypperlig arena for en uformell kveld.
Dersom dere ønsker å reise hjem etter dagens møter er det gode flyforbindelser fra Svolvær Lufthavn, til både Tromsø, Bodø og videre hjemover.Ønsker dere det motsatt, og vil forlenge turen så finnes det et hav av muligheter av ulike typer aktiviteter.

Her er noen forslag til aktiviteter:


– Havfiske med MS Symra – en velholdt gammel skute på 100 år hvor du får lære å fiske på gammelmåten– Tur på sjøen med havkajakker– Ut på tur med sykler fra BMC
En annen mulighet er å kjøre gruppen til Henningsvær.

Henningsvær


Kjøreturen ender opp på «Full Steam» hos Kalle Mentzen, på den gamle delen av det operative fiskebruket Riksheim. Det blir kunnskapsdeling på en litt mer interaktiv måte, der alle sanser settes i sving.
Lokalet er så unikt at det er vanskelig å beskrive, og må bare oppleves. Når du kommer inn i lokalet får du en umiddelbar forståelse av hva dette går ut på, og det er bare å forsyne seg med hjemmelaget kaviar.

Videre tid for å oppleve Henningsvær med sine små kultur-og håndverkssteder, Engelskmannsbrygga, Cod & Haddock, Lysstøperiet, Klatrekafeen, Galleri Lofotens Hus, Kaviar Factory, Sølvsmeden, Rokken etc.
Dersom besøket er på vinterstid, under Lofotfisket, kan man starte besøket med en tur nede på brygga, der arbeidet skjer. Det fortelles, man opplever fiskerne på nært hold, med sløying, flekking, filetering, kanskje ungene skjærer torsketunge – ekte, ujålete og lærerikt!
Når sulten melder seg, legg gjerne turen innon Fiskekrogen: Nydelig (og tilstrekkelig!) fiskesuppe på Lofotens første fiskerestaurant.
Og vil dere fortsette dagen og overnatte finnes det hotel, overnattingssteder samt Bar Nord, nesten vegg i vegg med Fiskekrogen. Dette er en kul arena for get togethers, med eller uten DJ, og tilbyr også deilig småmat. Ikke glem takterrassen der!
Når det er tid for hjemreise, ja da er det bare benytte Widerøe som de fleste kjenner til, med flyvninger til og fra både Svolvær og Leknes.
Kjære møteplanlegger. Lyst å finne på noe nytt og spennende? Ta kontakt med en av våre dyktige ansatte på gruppeavdeling på tlf. så skreddersyr vi løsninger som passer for dere, både i innland og utland.
Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen i NETT NO, men er betalt innhold laget på vegne av Berg-Hansen Nordvest AS på linje med andre annonser. Om du mener dette ikke er godt nok merket, gi oss gjerne beskjed på e-post, redaksjon@nett.no.

Publisert: 01.11.2017 14:24

Sist oppdatert: 18.02.2021 11:06