Annonsørinnhold
Atlanterhavsveien i Stock 862430714 2000
Brand stories

Vi kan ikke bygge tunneler på Teams

Hvordan blir reiser etter COVID19? Trenger vi å dra på jobbreise fremover eller vil alle møter foregå på digitale møteplasser? Det viktigste vi nå gjør er å ha gode retningslinjer for når møtene skal være fysiske og når de skal være digitale, sier Markedssjef Odd Leif Tomren. Her får du gode tips for fremtidens jobbreiser.

20.04.2021

Da videokonferanser kom for ca 15 år siden var det mange som mente jobbreiser ville bli kraftig redusert. Historien viste at det motsatte skjedde. Ja – mange tok i bruk videokonferanser og telefonmøter, men fortsatt var behovet stort for å møtes.

Da Norge stengte ned 12. mars i fjor, var det mange som fikk seg en bratt læringskurve innenfor digitale møter. Og nettopp denne læringskurven har vist at flere møter kan faktisk gjennomføres digitalt enn at vi trenger å møtes fysisk. Fremover vil nok mange av møtene bli gjennomført digitalt og også flere vil i økt grad ta i bruk hjemmekontor.

-Da må vi utarbeide gode retningslinjer for hvilke møter som faktisk lønner seg å gjennomføre digitalt og hvilke møter vi bør fysisk møtes for å gjennomføre. Det hviler et ansvar på hvert enkelt selskap i å ha gode retningslinjer for de ansatte, slik at de enkelt kan ta et «riktig» valg, sier Tomren.

Men ikke all jobb kan gjøres digitalt.

Berg-Hansen har i dag, selv med en nedstenging i Norge og resten av verden, 30 prosent som reiser i jobbsammenheng. Dette er jobbreisende som har samfunnskritiske oppgaver. Men mange må også ut for å gjøre en fysisk jobb. Båter skal bygges, tunneler skal lages og veier skal utbedres. Her er Berg-Hansens reiserådgivere tilgjengelig 24/7 for nettopp å hjelpe de som må på reise.

Les gjerne våre reiserådgiveres beste tips i denne bloggen.

https://www.berg-hansen.no/blogg/en-reiseekspert-svarer-deg/

Men mange opplever også at viktige prosjekter og oppgaver settes på hold i disse tider.

-Vi ser at de øvrige 70 prosent har utsatt prosjekter og erstattet fysiske møter med digitale møter. Flere er bekymret for at prosjekter settes på hold og at man ikke kommer skikkelig i gang med viktig verdiskapning som krever at man møtes, sier Tomren og legger til;

Vi ser at bedrifter planlegger ulike aktiviteter til høsten for å få i gang teamarbeidet. Det kan bety at det også kan bli trangt i dørene for konferanser i Norge.

Krevende å reise post COVID19
I tiden fremover vil det også bli mer krevende å være på jobbreise. Krav til dokumentasjon og nye smittevernregler, er noe som vil følge oss – også etter en vaksineutrulling. Det vil gjøre at flere helst vil møtes digitalt.

-Når vi også vet at noen må på reise, skal vi gjøre vårt for at det skal være så enkelt og lønnsomt som mulig å komme seg av gårde. Det å være her for kundene 24/7 blir kanskje enda viktigere enn noen gang. Vår erfaring viser at de reisende synes det er godt å ha noen eksperter å snakke med for gode råd. Dette er også viktig for bedriftene som kan vise til at ansatte reiser trygt og at de har gjort det som skal til for å være en ansvarlig arbeidsgiver, sier Tomren.

Her er 5 tips for bedrifter som snart skal sende flere på jobbreiser:

  1. Ha gode retningslinjer for når man bør møtes og når møtene kan gjøres digitale
  2. Sørg for at ansatte vet hvordan de skal forholde seg på jobbreiser for å unngå smitte. Tips: sett gjerne opp en smittevernsplan hvis du ikke allerede har gjort det for reiser.
  3. Sørg for at du har et reisebyrå som ansatte kan kontakte 24/7 på reiser, slik at de alltid vil få bistand til å komme seg hjem om nødvendig
  4. Har du god nok reiseforsikring
  5. Planlegg allerede nå om du tenker å møtes denne høsten, og tenk gjerne hybridmøter, hvor noen møtes sammen for så igjen å møtes digitalt
Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen i NETT NO, men er betalt innhold laget på vegne av Berg-Hansen Nordvest AS på linje med andre annonser. Om du mener dette ikke er godt nok merket, gi oss gjerne beskjed på e-post, redaksjon@nett.no.

Publisert: 20.04.2021 09:00

Sist oppdatert: 20.04.2021 09:02