Hexagon produksjon i Brasil
UTVIDER: Storaksjonær og styreleder Knut Flakk i Hexagon Composites. Selskapet kjøper brasiliansk virksomhet for 8,5 millioner kroner.
Nytt

Hexagon-produksjon i Brasil

Hexagon Composites vil inn på det Sør-amerikanske bussmarkedet. Etablerer produksjon i Brasil.

15.02.2016
- Vi tar et strategisk skritt inn i Sør-Amerika, sier direktør Tore Johan Fjell i Hexagon Composties.
I ett nytt anlegg ved Sao Paulo i Brasil skal Hexagon Composites montere tanker og rørledninger som skal settes på gassdrevne busser. Det europeiske markedet for gassdrift-systemer for busser forsynes fra Hexagon Composites fabrikk i Raufoss og det nordamerikanske fra samarbeidspartneren Agility Fuel Systems. Nå skal selskapet vinne innpass i det Fjell tror blir et voksende marked i Sør-Amerika.
Selve drivstofftankene - som skal innholde komprimert naturgass (CNG) - produseres ved Hexagons største fabrikk, i Lincoln i USA.

Kjøper for 8,5 millioner

Etableringen i Brasil skjer ved at Hexagon Compositets kjøper en del av virksomheten til Bermudo-familien, som driver med CNG-systemer, og etablerer selskapet Hexagon Composites Brazil Ltda,
Tony Bermudo vil være medeier med 33 prosent av aksjene i starten, men vil bli kjøpt ut etterhvert. Hexagon Composites betaler en million dollar, cirka 8,5 millioner kroner for kjøpet, og venter en omsetning på rundt 17 millioner kroner i Brasil i år.

Publisert: 15.02.2016 10:29

Sist oppdatert: 10.02.2021 13:53