A Alesund kommune ut av verstingliste
GIKK I PLUSS: Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) kan si seg fornøyd med de økonomiske resultatene for kommunen. 
Nytt

Ålesund kommune ut av verstingliste

Større handlingsrom på vei inn i nye Ålesund. 

Marius Rosbach
19.02.2019
Gode økonomiske resultat for fjoråret, gjør at Ålesund kommune endelig kommer ut av Robek-lista.
Tallene for fjoråret viser et driftsresultat på drøyt 55 millioner kroner og et overskudd på 27,5 millioner etter at det er korrigert for utgifter til nye Ålesund kommune. Nå skal regnskapet innom revidering og politisk behandling før resultatet blir offisielt.
I løpet av 2018 ble tidligere års underskudd betalt ned og sørget for at Ålesund går ut av den såkalte Robek-lista. Det er en liste over kommuner som er satt under statlig administrasjon på grunn av dårlig økonomi.
– Nå leverer vi et overskudd på fjerde året på rad, og det betyr at vi er ute av Robek-lista. Det er på sin plass å rette en stor takk til den administrative ledelsen og de ansatte i Ålesund kommune som har hatt tøffe krav til innsparing, samtidig som de jobber med på å bygge nye Ålesund kommune. Dette gir oss et større økonomisk handlingsrom når vi nå skal gå sammen med de andre kommunene i nye Ålesund, sier ordfører Eva Vinje Aurdal i en pressemelding.
Ordføreren mener samarbeidet mellom koalisjonen bestående av Ap. KrF, SV og MDG har fungert godt. Aurdal mener de har klart å utvikle bedre tjenester samtidig som de har bedret økonomien. Kommunen hadde i fjor et budsjett på nær 3,7 milliarder kroner.

Publisert: 19.02.2019 11:25

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:31