Kort fortalt

Kystruten nominert til Matprisen

Er nominert i kategorien Årets storkjøkken.

29.09.2022

- I Havila Kystruten har vi et stort fokus på bærekraftig utvikling i alle ledd og her er maten vi serverer om bord våre skip og håndtering av matavfall et av de områdene hvor vi virkelig kan gjøre en forskjell, sier administrerende direktør Bent Martini i Havila Kystruten.

- Det er en stor ære at vårt matkonsept Havila Food Stories har blitt lagt merke til av en anerkjent part som «Matprisen» og vi er svært stolte av våre ansatte som har skapt denne suksessen, sier Martini i en pressemelding etter at Havila Kystruten er nominert til Matprisen 2022 i kategorien Årets storkjøkken. Matprisen har siden 2014 løftet frem og hedret bønder, kokker og andre aktører som bryr seg om bærekraftige måltider, og samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi.

Prisutdelingen avholdes på DOGA, og årets vinnere av Matprisen 2022 blir annonsert i beste sendetid på Matkanalen 16. november. Det skal deles ut priser i kategoriene Matprisen, Årets kjøkken, Årets storkjøkken, Årets produsent, Debioprisen, Årets formidler og Årets salgskanal.

Juryens begrunnelse
«Havila Kystruten er et nytt rederi som seiler kystruten Bergen-Kirkenes-Bergen. Bærekraft er sentralt i selskapets drift og skipene har blitt rost for å kunne seile tilnærmet utslippsfritt. Måltidene som serveres om bord tar utgangspunkt i lokale råvarer fra havnene de besøker, men mer vesentlig er deres satsning på reduksjon av matsvinn. Selskapet har et konkret mål om maksimalt 75 gram matsvinn per reisende per dag, blant annet ved å gå bort fra buffetservering og ved å planlegge måltidene med matsvinnreduksjon for øye. Havila Kystruten har for lengst steget over dørstokkmila og pekt seg ut en bærekraftig kurs

Havila Food Stories
Matkonseptet Havila Food Stories er utviklet i tett samarbeid mellom de ansatte i Havila Kystruten, samt OL-vinner og coach for Team Norway i Bocouse d’or, Gunnar Hvarnes. Maten har norske smaker, levert av lokale produsenter. Målet er å gi gjestene om bord stor variasjon og valgfrihet samtidig som hvor du reiser langs kysten skal være med å avgjøre hva som står på menyen.

Publisert: 29.09.2022 08:47

Sist oppdatert: 29.09.2022 08:50

Mer om