Kort fortalt

Mange vil bygge skipstunnel

Rundt 50 entreprenører og leverandører har meldt seg på Kystverkets leverandørkonferanse for Stad skipstunnel.

17.01.2023

. – Vi opplever stor interesse for konferansen. Likevel har vi plass til enda flere deltakere, sier prosjektleder Terje Skjeppestad, i en pressemelding fra Kystverket.

Kystverket arbeider med konkurransegrunnlaget for byggingen av Stad skipstunnel. Arbeidet er planlagt utlyst som én stor totalentreprise med fast pris, anskaffet etter konkurranse med forhandling. Forventet tidspunkt for utlysning av arbeidet er etter sommeren 2023.

For at konkurransegrunnlaget skal bli best mulig og for å forberede entreprenørmarkedet på den kommende konkurransen, har Kystverket invitert til en leverandørkonferanse på Radisson Blue airport Hotel på Gardermoen tirsdag 31. januar.

En knapp uke før påmeldingsfristen har rundt 50 entreprenører og leverandører meldt seg på konferansen. Det er prosjektleder for Stad skipstunnel i Kystverket Terje Skjeppestad fornøyd med.

– Dette viser at det er stor interesse for å kunne være med å bygge verdens første skipstunnel. Det er mange som har meldt seg på de siste dagene, og vi forventer ytterliggere påmeldinger fram mot påmeldingsfristen 20. januar, sier Skjeppestad.

Publisert: 17.01.2023 08:21

Sist oppdatert: 17.01.2023 08:24

Mer om