NPK: Ein ny fabrikk i Vågsøy utnyttar heile makrellen i matproduksjonen – òg avskjeret.
Fiskeri- og havbruksnæringas forskingsfinansiering samarbeider med næringa for å finne løysingar på korleis ein kan nytte meir av restane frå råstoffet for å lage produkt for menneske.
– No er vi komme i ein ny divisjon i sildeoljenæringa. Her blir det produsert fiskemjøl og olje til menneske, seier fabrikksjef Rune Gangsøy ved Pelagia Måløy Helse til .
Pelagia har investert 90 millionar kroner den nye fabrikken, som lagar råvare av heile makrellen.
– Tanken bak er at vi skal nytte 100 prosent av råstoffet. Vi nyttar avskjeret til høgkvalitetsolje og til å lage proteinpulver til menneskemat og dyrefôr, seier driftsansvarleg for mat i Pelagia Magnus Strand.
Fiskeri- og havbruksnæringas forskingsfinansiering samarbeider med næringa for å finne løysingar på korleis ein kan nytte meir av restane frå råstoffet for å lage produkt for menneske.
– No er vi komme i ein ny divisjon i sildeoljenæringa. Her blir det produsert fiskemjøl og olje til menneske, seier fabrikksjef Rune Gangsøy ved Pelagia Måløy Helse til .
Pelagia har investert 90 millionar kroner den nye fabrikken, som lagar råvare av heile makrellen.
– Tanken bak er at vi skal nytte 100 prosent av råstoffet. Vi nyttar avskjeret til høgkvalitetsolje og til å lage proteinpulver til menneskemat og dyrefôr, seier driftsansvarleg for mat i Pelagia Magnus Strand.
Publisert: 08.10.2019 11:14
Sist oppdatert: 10.02.2021 15:32





