Ålesund kjetil 1
MEST I NORGE: Ingen steder økte boligprisene mer enn i Ålesund i februar. Foto: Kjetil Haanes
Nytt

Ålesund på prisstigningtoppen

Boligprisene opp 2,8 prosent i februar.

05.03.2024

Ingen steder i Norge hadde økte boligprisene mer enn i Ålesund og omegn i februar. Sammelignet med februar i fjor er den sesongkorrigerte prissstigningen 2, 8 prosent.

På landsbasis er prisstigningen 0,7 prosent, viser den månedlige prisstatistikken fra eiendommeglernes organisasjon, Eiendom Norge.

Da januartallene var klare sa daglig leder Hanne Vadset Knotten i Privatmegleren Ålesund at det kom ett omslag i markedet etter nyttår, etter et treg marked i fjor høst. Den utviklingen forsterket seg i februar, sier hun.

- Det er ingen tvil om at det har vært et veldig aktiv marked, sier Knotten.

Raskere handel
De boligene som ble solgt på hele Sunnmøre i februar hadde i gjennomsnitt ligget ute for salg i 95 dager, men de tallene gir et misvisende bilde av situasjonen i dag.

Grunnen til den lange omsetningstiden er alle boligene som ble lagt ut i slutten av 2023. Da var markedet tregt og flere av de boligene er først solgt nå i år. Det trekker gjennomsnittstiden opp.

De boligene som blir lagt ut nå i år går som regel unna etter første visning, med omsetningstid ned mot 20 dager, ifølge Knotten.

Sterkere enn ventet
Knotten sier hun hadde registert prisøkning i februar, men at tallen som ble offentliggjort i dag var sterker enn hun hadde trodd.

Eiendom Norge hadde ventet en mer forsiktig start på året.

- Boligmarkedet har overrasket i årets to første måneder, og utviklingen er langt sterkere enn de fleste så for seg ved utgangen av 2023, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

Publisert: 05.03.2024 12:50

Sist oppdatert: 05.03.2024 12:51