Leif Magne Langset Erik Nikolai Wexels Wold Foto Marius Rosbach 11
STRID OM BETALING: Styremedlem Leif Magne Langset (t.v.) i NMI under rettsaken der NMI krevde mer betalt fra Havila Kystruten for innredningsarbeid på rederiet sine første skip. Til høyre advokat Erik Nikolai Wexels Wold. Foto: Marius Rosbach
Nytt

20 mister jobben i konkurs

Norwegian Marine Interior i Molde melder oppbud.

14.11.2023

Striden om oppgjør for arbeid på Havila Kystruten-fartøyene, i tillegg til restriksjoner, utsettelser og sterk prisvekst, gjør at Norwegian Marine Interior (NMI) har gått til skifteretten.

Den utløsende årsaken til at NMI-styret ber om oppbud er konkursen i Norwegian Marine Interiors datterselskap Langset Bugge Gjertsen tidligere denne måneden. Dette har medført et større økonomisk tap for NMI, skriver Odd Arne Langset i Langsetgruppen i en pressemelding.

Tilbys jobb
Norwegian Marine Interior ble etablert i 2014 og har levert skipsinnredninger og teknisk isolasjon til skip og er eid av Langsetgruppen konsernselskap LAS.

Flere av de ansatte i Norwegian Marine Interior tilbys arbeid i andre selskaper som er eiet av Langset-familien, heter det i pressemeldingen.

Oppbudet i NMI har begrenset påvirkning på Langset Group og får ingen effekt for den løpende driften i selskapene i dette konsernet, ifølge pressemeldingen.

Rettsak om betaling
Havila Kystruten ble i sommer dømt i lagmannsretten til å betale Norwegian Marine Interior 7,8 millioner kroner.

Striden sto om oppgjør for innredningsarbeid ombord på Havila Kystruten-skip som ble bygget i Tyrkia. Det opprinnelige kravet var 15 millioner kroner.

I tingretten ble Norwegian Marine Interior tilkjent 3,1 millioner, en kjennelse begge parter anket.

I 2020 tok Langset-konsernet over boet etter Kleven Maritime Contracting, og de 225 ansatte.

Virksomheten i det familieeide konsernet omfatter å være et rent bemanningselskap, til å drive ingeniør- og monteringsarbeid og industriproduksjon og mekanisk verksted.

Havila Holding er største aksjonær i Havila Kystruten. Havila Holding eier 33,34 prosent av Bakkar og Berg Media as, som gir ut NETT NO

Publisert: 14.11.2023 10:20

Sist oppdatert: 14.11.2023 13:20

Mer om