62 Nord hotell paa toppliste
ANERKJENNELSE: De to hotellbyggene som i dag utgjør Hotel Brosundet i Ålesund ble pusset opp i fjor. Nå høster Hotel Brosundet og Storfjord Hotel internasjonal anerkjennelse. Knut Trygve Flakk (bildet) i Flakkgruppen har i tillegg Union Hotel på Øye i Nordangsdalen i sitt eie, og arbeider med nytt hotell på Hellesylt. 
Nytt

62Nord-hotell på toppliste

Det internasjonale reislivsmagasinet Condé Nast Traveler har satt Hotel Brosundet og Storfjord Hotel på listen over Nord-Europas 25 beste hoteller.

08.10.2020

Nominasjonen til listen ble gjort av magasinet i sommer, og deretter har leserne av magasinet kunne stemt over hvem som fortjener en plass på listen.

Resultatet ble en 19 plass til 62Nords hoteller, Hotel Brosundet og Storfjord Hotel, som ble vurdert som ett i kåringen.

En oppmuntring å få en slik anerkjennelse, sier Gro Linn Gamst, leder for internasjonal markedsføring i 62Nord. Det eneste skåret i gleden er at den kommer mist i koronatiden, slik at den umidddelbare effekten uteblir. Gamst tror likevel kåringen gir en posittiv effekt også på lengre sikt.

- Jeg tror ikke det vil gå helt i glemmeboken, og vi kan bruke det i markedsføringen, sier hun.

Bare to fra Norge
I tillegg til Hotel Brosundet/Storfjord Hotel er det bare ett norsk hotell på listen, Britannia Hotel i Trondheim.

I fjor ble tidligere Bryggen Hotel og Hotel Brosundet i Ålesund pusset opp innvendig og utvendig, i forbindelse med at hotellene ble samlet i ett selskap og til ett hotell.

62Nord-eier Knut Flakk anslo da at det er brukt over 200 millioner kroner på hotellinvesteringen i Ålesund sentrum siden Flakk Gruppen kjøpte Brosundet-hotellet tilbake i 2005.

Les også: Flakk har investert over 200 millioner i Ålesund-hotell

Pluss for to av tre
I 2019 gikk Flakk Gruppen i pluss på to av sine tre hoteller. Storfjord Hotel på Glomset i Skodje hadde underskudd, mens Hotel Brosundet i Ålesund og Union Hotel på Øye i Nordangsdalen gikk i pluss.

Flakk Gruppen arbeider også me planlegging av hotell på Hellesylt, og har også lansert ideen om en mulig hotellutbygging på Strandafjellet.

Les også: Flakk med nye hotellplanar


Publisert: 08.10.2020 12:30

Sist oppdatert: 07.08.2021 03:36