65 millioner i gevinst
ALT TIL DIGERNESSKIFTET: Går alt etter planen flytter bilforhandler Espen Digernes også brukbilsalget til Digernesskiftet neste år. Han var den første etablerte bilforhandleren i Ålesund som flyttet virksomheten fra Moa/Breivika-området til Digerneskiftet.
Nytt

65 millioner i gevinst

Salget av BMW- og Mini-forhandlervirksomheten gav Brages Holding 65 millioner kroner i gevinst.

10.06.2020
Bavaria Norge avtalte i fjor å kjøpe BMW og Mini-virksomhetene Brages Bil og Brages Molde. Prisen ble ikke opplyst, men gevinsten av salget - 65 millioner kroner - kommer frem i årsrapporten til Brages Holding, ett datterselskap i konsernet Espen Digernes Holding.

Espen Digernes Holding er morselskapet i konsernet. Konsernet omfatter tre bilforretninger og verksteder - Brages Bilforretning i Ålesund, Toyota Sunnmøre i Ørsta og Autoservice i Kristiansund - eiendomsdrift og utleie. Etter salget til Bavaria Norge sitter konsernet igjen med Toyota og Lexus.

Svingende

Gevinsten fra salget er hovedårsaken til at resultatet før skatt i konsernet økte fra 24,8 til 70,7 millioner kroner fra 2018 til 2019. Samtidig viser utskillelsen av BMW- og Mini-virksomheten seg i at driftsinntektene i Brages Bilforretning faller fra 496,9 til 255,7 millioner kroner. (Se tabeller, på mobil finner du tabellene nederst på siden)
Espen Digernes beskriver markedet i år som svingende, med et godt bruktbilsalg og best resultater hos de to minste forhandlervirksomhetene med mindre organisasjoner og lavere kostnader. Han sier modellutvalget avgjør mye hvordan det går fra år til år og har forventninger til Toyotas nye oppladbare Rav-modell og en ny Yaris-modell som kommer i andre halvår.
Espen Digernes Holding er heleid av Espen Digernes og eier 65 prosent av Brages Holding. Resten av aksjene i Brages Holding er eid av Ivar Brage Digernes.

Flytter alt til Digernesskiftet

Brages Bilforretning i Ålesund var den første av de etablerte bilforretningene i Moa/Breivika-området som flyttet til Digernesskiftet i tidligere Skodje kommune. Flyttebeslutningen skjedde før BMW/Minivirksomheten ble solgt og i dag er BMW/Mini-forhandlervirksomheten og Toyota/Lexusvirksomheten naboer i hvert sitt bygg på Digernesskiftet.

Foreløpig er brukthandelen igjen på Vingårdskiftet på Moa, men også den skal flyttes til Digernesskiftet. Det skjer i beste fall i 2021. Bygget på Vingårdskiftet er eid av konsernet og skal leies ut. Espen Digernes sier deler av bygget på Vingårdskiftet allerede er leid ut.
I tillegg til BMW/Mini, Toyota/Lexus er også Tesla etablert på Vingårdskiftet og Mercedes-Benz-, Peugeot-, Kia- og Opel-forhandler Bertel O. Steen har bestemt seg for å flytte dit.

Publisert: 10.06.2020 08:39

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:58