Godt over fjoraaret tross store ombygginger
PUSSER OPP FELLESAREALER: Senterleder Anne Mari Rødal Kleppe ved Amfi Moa har tatt i bruk en helt ny del av kjøpesenteret i løpet av det siste halvåret. Nå skal Amfi Moa Nord få en ansiktsløftning. – Vi  trenger å vedlikeholde disse delene av senteret også, og skal pusse opp tak, vegger og gulv i alle fellesareal, forteller hun til NETT NO. 
Nytt

Godt over fjoråret tross store ombygginger

Amfi Moa merker ligger nær fire prosent over omsetningen i fjor. Senterleder mener Thon-satsingen kom på strategisk rett tidspunkt – og snart åpner flere nye butikker.

Marius Rosbach
02.05.2019
Ved utgangen av april ligger omsetningen fra butikkene på Amfi Moa 3,9 prosent over fjoråret på samme tid.
Så langt i år har butikkene solgt varer for 826 millioner kroner, til tross for at store areal har vært under ombygging. Samtidig har kjøpesenteret åpnet en rekke nye tilbud som trekker nye folk.

3500 kvadratmeter ledig areal

Totalomsetningen ved Amfi Moa endte på 2,823 milliarder i fjor. Det var skarve ti millioner mindre enn i 2017.
Senterleder Anne Mari Rødal Kleppe ved Amfi Moa påpeker at tallene fra år til år er vanskelig å sammenligne.
– Vi har hatt rundt 3500 kvadratmeter vi ikke har hatt omsetning på, fordi vi har hatt en del ombygginger fra starten av året. Rundt ti eksisterende butikker har vært under flytting, slik at vi hadde en del ledige lokaler da vi åpnet nybygget, forteller hun til NETT NO.
Les også:
NETT NO har tidligere skrevet at senteret først til sommeren regner med å ha. Thon-gruppen regner med økt omsetning og har .
Analyse:

Bingo, bibliotek og kino

Omsetningen så langt i år tyder på at Amfi Moa har truffet rett med satsingen på et bredere tilbud og flere spisesteder.

– Vi har åpnet bingo, treningsstudio og kino som har vært veldig positivt og gitt godt besøk. Sammen med det nye biblioteket gjør det oss mer attraktive, påpeker Kleppe.
Treningsstudioet er et Easyfit-konsept, som retter seg inn mot kunder som ønsker individuell trening og hvor lokalet er ubemannet.
– Også ser vi at det virkelig har slått an med mange nye spisesteder. Her har det vært veldig god omsetning. Sammen nye boliger og økt fortetting rundt oss, tror vi at Moa vil være attraktivt også framover, tror hun.
Les også:
Analyse:

Flere nyåpninger

I løpet av den kommende tida står flere nyåpninger for tur.
– Etter at Sport Outlet flyttet opp i 2. etasje på Moa Syd ble det ledige lokaler. Her skal Normal åpne butikk 9. mai, forteller Kleppe.
I «Til Bords»-lokalene har det vært «konkursutsalg» etter at de forrige driverne ga opp drifta tidligere i år og meldte oppbud. Men 22. mai åpnes ny butikk med samme konsept her.
Også Café Moa Syd , og her er det foreløpig uklart hva som kommer inn som erstatning.
– Det er ikke noe nytt om dette lokalet per i dag, men vi håper at det kommer inn et nytt spisested. Også her skal det bygges om, forteller Kleppe.

Rett tidspunkt for Thon-satsing

Senterlederen ved Amfi Moa mener milliardsatsingen til Olav Thon kom på rett tidspunkt for Ålesund-senteret.
– Jeg tror det var veldig positivt for oss at Olav Thon bestemte seg for å bygge ut da han gjorde. Vår bransje kan på ingen måte lene oss tilbake, men hele tida jobbe med å være attraktive, sier Anne Mari Rødal Kleppe til NETT NO.
Fra andre kanter av landet kommer meldinger om kjøpesentre som sliter i motbakke. Virke-direktør Harald Andersen ser ikke bort fra at bransjen i løpet av året vil oppleve at det første senteret setter kroken på døra.
Samtidig påpeker han at sentere – som Moa – med ulike servicetilbud og er plasser der folk bor eller ved knutepunkt, har «gode forutsetninger», sier han til .
Les mer:

Skilte lag med Thon-gruppen:
Omsett for halvparten av Amfi Moa:
Jeg tror det var veldig positivt for oss at Olav Thon bestemte seg for å bygge ut da han gjorde

Publisert: 02.05.2019 05:54

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:34