Stjernekokk selger norsk fisk til britene
«LONDON-SPANJOL» I ÅLESUND: José Pizarro omtales som «gudfaren» for det spanske kjøkken i Storbritannia. Onsdag innkvarterte han og følget seg på Waterfront-hotellet før noen dager på Sunnmøre. 
Nytt

Stjernekokk selger norsk fisk til britene

Sjømatrådets ambassadørkokk José Pizarro er i disse dager på Sunnmøre for å teste det ypperste av norske råvarer.

Marius Rosbach
27.06.2019
Kokken José Pizarro har rundt 50.000 følgere på Instagram og Twitter og har skrevet flere bøker om det spanske kjøkkenet.
I disse dager er Pizarro på Sunnmøre for å smake på utsøkte lokale råvarer og få lære mer om hvordan fisken fanges.
– Vi vil å lære om den utrolig gode kvaliteten dere har på fisken her i Norge, forteller han til NETT NO.

Håper på storfisk

Det er andre gang Pizarro er i Norge, men første gang på Nordvestlandet. I fjor var han på skreifiske i nord og kokken ser spesielt fram til å komme ut på sjøen for å fiske sin egen mat.
– Det var utrolig spennende i fjor og jeg fikk heldigvis én fisk. Men denne gangen håper jeg å få flere, forteller han entusiastisk.
Spanjolen vokste opp på med på dra på fisketurer med faren, men fangsten var som småfisk å regne, sammenlignet med det han håper å få opp fra sjøen i løpet av helga.

Ambassadørkokk i London

Pizzaro er på Norges-tur sammen med kokkevenner og britiske journalister etter invitasjon fra Norges Sjømatråd. Han driver tre populære restauranter i London og er en kjendis i det britiske matmiljøet.
– Han er en av ambassadørkokkene vi bruker for å fremme norsk sjømat i Storbritannia og han er flink til å bruke norsk hvitfisk på sine restauranter, forteller Hans Frode Kielland Asmyhr til NETT NO.
Det handler om å gi et godt inntrykk av Norge og råvarene herfra. Underveis blir det møter både med fiskere og lokale kokker.

Viktig hvitfiskmarked

Asmyhr er utsending for sjømatrådet med arbeidssted i London og vertskap for Pizarro og følget hans. Middag på Scandic-restauranten Polarbjørn og Skotholmen i Herøy står på programmet. De skal også dele et måltid med organsasjonen Fiskebåt og spise ferske skalldyr rett fra havet.
– Storbritannia er det viktigste hvitfiskmarkedet i verden og spiser 380 millioner måltider med «fish and chips» i året. Det er anslått at Norge har rundt 30 prosent av dette sjømatmarkedet, forteller Asmyhr.
Storbritannia er det viktigste hvitfiskmarkedet i verden og spiser 380 millioner måltider med «fish and chips» i året

Publisert: 27.06.2019 16:13

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:36