Agnes Gundersen styrer Moereforsking
TOPPSJEF: Agnes Gundersen skal halde fram som sjef i Møreforsking Ålesund samstundes som ho er konstituert toppsjef i Møreforsking-konsernet.
Nytt

Agnes Gundersen styrer Møreforsking

Agnes Gundersen er konstituert som Møreforskingsjef.

13.09.2019
Gundersen skal styre Møreforsking frå og med 8. januar, etter at Elisabeth Maråk Støle har takka ja til å bli leiar for Forskningselskapet SørVest.

Gundersen har vore tilsett i Møreforsking sidan 1993, og dagleg leiar for Møreforsking Ålesund sidan 2016.

Fisk og marinbiologi

Gundersen er Forskar 1, tilsvarande professornivå med dr.scient.-grad frå Universitetet i Bergen Institutt for Fiskeri- og Marinbiologi 2004.
Ho er mellom anna prosjektleiar for eitt av Møreforsking sine største prosjekt, om for et av instituttets største prosjekt, om klimavariasjon i havområda rundt Grønland.

Takkar Maråk Støle

Styret takka i ei pressemelding Maråk Støle for arbeidet i ho har gjort for Møreforsking frå 2013.
Under hennar leiing har selskapet fått ein sterk nasjonal posisjon og auka driftsinntektene med 50 prosent sidan 2012.
Styreleiar Stein Berg Oshaug seier i pressemeldinga at Gundersen er godt kvalifisert til på leie Møreforsking til vidare vekst.
- I tett samarbeid med næringsliv og akademia gled eg meg til å viderautvikle Møreforsking saman med eigarar, styra og tilsette, seier Gundersen i pressemeldinga.

Avklaring innan ein månad

Berg Oshaug seier til NETT NO at han er glad Møreforsking har ein kapasitet som Gundersen i eigen rekkjer til å leie selskapet vidare etter at Maråk Støle sluttar. Det gir styret tid og ro til å arbeide med leiarspørsmålet.
Styret skal i neste veke ha sitt første møte etter at avgangen blei kjent. Medan Maråk Støle har bakgrunn frå administrasjon og forretningsverksemd har Gundersen sin bakgrunn i forsking.
Berg Oshaug reknar med at styret har innan ein månads tid har avklart vegen fram mot val av ein permanent ny leiar og vil ha ei eventuell utlysing av stillinga klar innan den tid.

Publisert: 13.09.2019 15:15

Sist oppdatert: 18.05.2021 11:13