Anders Almestad montasje rørleggerkonsernet VB foto VB 11
TAR OVER NESTE ÅR: Anders Almestad har takket ja til å ta over som konsernsjef i Varm & Bad-konsernet fra neste år. Foto: VB
Nytt

Almestad skal lede rørleggerkonsern

Overtar som toppsjef i landsomfattende kjede.

Marius Rosbach
24.11.2022

Anders Almestad overtar som konsernsjef i det som blir Norges første rørleggereide konsern.

Herøyværingen var i en årrekke framtredende i den maritime klynga som leder i daværende Rolls-Royce Marine. De siste åra har han vært konsulent og hatt en rekke styreverv - deriblant som styreleder i Varme & Bad siden 2016.

Kan bli opptil 200 bedrifter
Den siste tida har Almestad ledet prosessen med å danne det nye konsernet, som springer ut av den landsdekkende kjeden forkortet VB.

Knappe 88 prosent av de frammøtte aksjonærene stemte for konsernløsningen som lå på bordet under en generalforsamling 22. november, ifølge en pressemelding.

Avhengig av hvor mange bedrifter som takker ja til å bli med, kan konsernet bestå av opptil 200 rørleggerfirma over store deler av landet.

Selger bedrifta til konsernet
Rent praktisk vil dagens kjedemedlemmer selge virksomhetene sine til konsernet – og få et oppgjør i form av kontanter og aksjer.

Bedriftene skal i løpet av de neste par månedene ta stilling til om de vil gå inn i konsernet – eller være tilknyttet som partnerbedrift.

VB blir formelt et konsern når transaksjonene er gjennomført i andre kvartal 2023, ifølge meldinga.

Venter mer konsolidering
Almestad er i dag interimleder i rørleggerkjeden VB, og mener konsernet vil være i en unik posisjon til å håndtere endringene bransjen står ovenfor.

- VB være i stand til å øke digitaliseringstakten, styrke rekrutteringen og den interne kompetanseutvikling, og jobbe mer systematisk og kraftfullt med bærekraft, uttaler Almestad.

En forventning om økende konsolidering i bransjen, ligger også til grunn for den strategiske prosessen som ble startet våren i fjor.

Publisert: 24.11.2022 13:42

Sist oppdatert: 24.11.2022 13:54

Mer om