Andy Farstad gjoer comeback i offshore
KLAR FOR NY SATSING: Året etter at Sverre Andreas Farstad gikk ut av Solstad-rederiet for godt, er ålesunderen klar for å satse på et nytt offshoreselskap. 
Nytt

Andy Farstad gjør comeback i offshore

Den tidligere Farstad Shipping-eieren er klar til bygge opp et nytt offshorerederi i Ålesund.

20.06.2019
Sverre Andreas Farstad - eller Andy - som han gjerne kalles, er klar for å gjøre comeback i oljeservicebransjen.
Ryktene om en ny offshoresatsing fra Farstad har svirret i lengre tid og nå er det klart for å gå ut med nyheten. Etter det NETT NO kjenner til, vil nysatsingen annonseres fredag.

Tidligere Farstad-topp på laget

Andy Farstad har alliert seg med Svein Leon Aure, som tidligere var kommersiell direktør i Farstad. Rederiet skal holde til i de gamle Farstad-lokalene på St. Olavs plass i Ålesund.
I starten av mai ble selskapet Rofa registrert i Brønnøysundregistrene. I starten av juni skiftet firmaet navn til Sverre Farstad & Co. Det er ukjent om det nye Ålesund-rederiet vil beholde dette navnet, men Farstad-navnet er «ledig» etter at det ble i fjor.
Svein Leon Aure er daglig leder og Farstad er styreleder. Aksjene eies av investeringsselskapet SAF Invest II som ble registrert i februar.

Mistet kontroll over familierederiet

Sverre Andreas Farstad ble som kjent spilt utover sidelinja etter at offshorerederiet .
Ålesunderen var svært misfornøyd med hvordan familierederiet ble prioritert i det nye kjemperederiet. Etter at det sammenslåtte rederiet gikk under navnet Solstad Farstad en periode, krevde han at familienavnet ble fjernet fra selskapsnavnet.
Farstad trakk seg også fra styret i rederiet på dagen i januar i fjor. Han har flere ganger uttrykt misnøye med utviklingen etter fusjonen – og i forbindelse med prosessen.
Les også: Sverre Farstad:

Spår ny offshoreboom

Offshoremarkedet har bedret seg den siste tida og det ventet økt aktivitet som følge av økte oljeinvesteringer. Senest på Fosnavåg-konferansen torsdag som kommer til å være like kraftig som i forrige syklus.
Flere tidligere redere, blant dem Åge Remøy, har satset på nytt i bransjen og det er rimelige skip til salgs.
Solstad Offshore er blant rederiene som fortsatt sliter med å få hodet over vannet og betjene gjelda på nærmere 30 milliarder kroner. Rederiet er i forhandlinger om en refinansiering og til høsten.
Les også:

Publisert: 20.06.2019 20:58

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:36