Artec Aqua eigarane blir stoerst i Endur
REKORDÅR I FJOR: Artec Aqua-sjef Ingegjerd Eidsvik (innfelt) leiar eit selskap som sette nye rekordar i fjor. Ho meiner utsiktene til vidare vekst er endå betre med Endúr som nye eigarar.
Nytt

Artec Aqua-eigarane blir størst i Endúr

Børsmelding avslører at Artec Aqua hadde nytt rekordår i fjor. Vidare eigarposisjon var avgjerande for å valet om å selje til det børsnoterte Bergen-selskapet. 

Marius Rosbach
11.01.2021
Måndag kom nyheita om at eigarane i til Endúr i Bergen.
Administrerande direktør Ingejerd Eidsvik fortel til NETT NO at det er «business as usual» for dei tilsette i selskapet som leverer utstyr til oppdrettsanlegg på land.
– Det vil ikkje ha noko praktiske konsekvensar for dei tilsette, men vi gjer dette for å styrke og sikre arbeidsplassane i selskapet. Vekstambisjonane våre vil bli styrka ved å bli ein del av Endur, fortel ho.

Blir størst i Endur

Eigarane får 690 millionar kroner for Ålesund-selskapet – der halvparten 345 millionar er i Endúr-aksjar. Etter at transaksjonane er gjennomført vil Artec Holding, som no sel, bli største aksjonærar i børsnoterte Endúr.
Eidesvik fortel at det var avgjerande for dei tre eigarane Bjørn Finnøy, Victor Fiveland og Bjørnar Flem, at dei hadde moglegheit til å vere med vidare på eigarsida.
– Det har vore svært viktig, og med denne løysinga er dei også motiverte til å vere med både som tilsette og eigarar, seier Eidsvik.

Ingen planar om Bergen-kontor

Artec Aqua-eigarane vil med en kurs på 1,18 kroner per aksje, sitte med 290 millionar aksjar i Endúr. Den største eigaren i dag har kring 61 millionar aksjar.
Marknadsverdien ifølgjemåndag var på kring 850 millionar kroner tidleg måndag. Kursen gjekk oppover kort tid etter at salet blei kjent.
Eidsvik fortel at det ikkje er planar om å opprette noko Bergens-kontor for Artec Aqua, og at det ligg an til at vidare vekst vil kome ved Ålesund-avdelinga.
– Målet vårt er å skape fleire arbeidsplassar og enda større ringverknader i Ålesund og regionen her, forsikrar Eidsvik.

Nytt rekordår i fjor

Selskapet har vekse i rekordfart i fleire år, men i 2019 viste inntektene og lønsemda eit bikk nedover. Det gjorde at dei til Dagens Næringsliv, men Eidsvik forsikra før jul at dei framleis var i vekst.
Rekneskapen for 2020 er ikkje offentleg enno, men i i samband med salet viser at Artec Aqua hadde eit nytt rekordår. Omsetninga enda på 625 millionar kroner. Det er eit nytt kraftig hopp frå det førre toppåret 2018, då omsetninga enda på kring 450 millionar.
Driftsmarginen i 2020 enda på 9,5 prosent, som betyr at dei hadde eit overskot på nær 60 millionar. Det er også det største i selskapet si historie.

Ordrebok på 1,55 mrd.

Ordrereserven til Artec Aqua er på heile 1,55 milliardar kroner og Eidsvik forventer fortsatt vekst i markedet, både i Norge og internasjonalt.
I fjor sikra Artec Aqua seg mellom anna ei milliardkontrakt på levering av utstyr til det komande Salmon Evolution-anlegget i Hustadvika kommune. Her kan det også bli betydeleg meir arbeid på dei neste byggetrinna. Dei gjekk før jul også ut og søkte etter kring ti nye tilsette.

Les også:






Målet vårt er å skape fleire arbeidsplassar og enda større ringverknader i Ålesund og regionen her

Publisert: 11.01.2021 10:34

Sist oppdatert: 10.02.2021 15:11