Auka sal for holmerestaurant
Kami Skotholmen auka omsetninga i fjor, og har hatt godt besøk i sommar.
Magnus Bergseth og Ole Jonny Hjelmeseth bak restaurantsatsinga på Skotholmen i Herøy, omsette for 5,6 millionar kroner i fjor, trass koronautfordringar. Det var ein halv million meir enn året før.
I sommar ser det endå betre ut, opplyser kjøkensjef Bergseth til lokalavisa Vestlandsnytt.
– I fjor var her innom kring 1100 gjestar i juli. Så langt har vi hatt over 1400 i juli i år, og det er før månaden er omme, seier Bergseth til avisa.
(saka held fram etter tabellen)
Kami Skotholmen | |||
Årsresultat (i mill kr) | 2020 | 2019 | |
Driftsinntekter | 5,6 | 5,1 | |
Driftsresultat | 0,4 | 0,06 | |
Resultat før skatt | 0,4 | 0,05 |
150 gjestar
Restauranten vart opna i juli 2016, og kan ta imot rundt 150 gjestar i den gamle sjøbuda frå 1847.
Til Vestlandsnytt seier Bergseth at ei av årsakene til gjesteauken denne sommaren er at ein har auka kapsiteten med to bordsett fem dagar i veka.
Les også
Kortreist mat
Kami Skotholmen satsar i hovudsak på kortreist sjømat. Blant anna er Sandefisk på Sandshamn stor leverandør av fisk.
I tillegg har restauranten mottaksløyve, og kan ta imot sjømat rett over bryggekanten på Skotholmen, ein holme som ligg rett sør for Remøya.
Publisert: 22.07.2021 11:30
Sist oppdatert: 22.07.2021 11:11