Boom for forretningsadvokater i Nordvest
RASK VEKST: Advokatene Ingvild Vartdal (til venstre) og Kristin Fjellby Grung satser på å doble advokatstaben i Adviso i løpet av året. Da blir de seks, og har allerede sikret seg kontorplass til ti. Også konkurrentene i Ålesund vil ansette flere.
Nytt

Boom for forretningsadvokater i Nordvest

De fikk Gunnar Haagensen til å rive veggene og krympe kontoret, for å rydde plass til Nordvestlandets ferskeste advokatfirma. Det blir mange nye advokatjobber i Ålesund i år.

04.03.2014
Ingvild Vartdal og Kristin Fjellby Grung har nettopp ansatt sin første fullmektig. I løpet av året er målet å få ytterligere tre advokater på plass i firmaet. De to erfarne forretningsadvokatene satser på å etablere Adviso som et rendyrket forretningsadvokatfirma.
Til sommeren skal de flytte inn i 8. etasje i Grimmergården i Ålesund sentrum, der Haagensen-familiens Jangaard-konsern har hovedkontor. Der får Adviso plass til minst ti kontorer.
Gunnar Haagensen er i full gang med å bygge om etasjen for å rydde plass. Jangaard-konsernet i Ålesund krymper egen kontorplass og får Vartdal og Fjellby Grung som naboer.

I kikkerten

De to satser på å bygge et lag av både erfarne og yngre advokater, og kandidatene til de tre neste jobbene er allerede i kikkerten, i følge de to.
- Vi skal tilby konkurransedyktige betingelser. Viss du skal ha kompetanse, så må du også sørge for å beholde kompetansen, sier Vartdal.
Vartdal og Fjellby Grung vil satse på en god balanse mellom erfarne advokater og yngre ansatte. De tror det vil bidra til mer stabilitet og samhold i firmaet.
- Hvis du skal løse en sak så trenger du kompetanse på alle nivået, sier Vartdal.

Bare business

Vartdal og Fjellby Grung har lang erfaring som forretningsadvokater på Nordvestlandet. Før Adviso ble etablert i 2012, arbeidet de i advokatafirmaet Schjødts avdeling i Ålesund, Vartdal med skatte- og selskapsrett som spesiale, Fjellby Grung med arbeidsrett og generell kontraktsrett som spesiale.
De satser på at lokalkunnskap og nærhet til næringslivet i nordvest skal være en fordel. Så langt har responsen på det nye firmaet vært på høyde med Fjellby Grung og Vartdals mest optimistiske forventinger.
- Vi har valgt å vokse relativt raskt for å har tilstrekkelig kapasitet til å kunne betjene markedet så effektivt som det forventer. Markedet har respondert så positivt som vi torde å håpe, sier Fjellby Grung.

Konkurrenter ute

Adviso er en konkurrent til de etablerte advokatkontorene på Nordvestlandet, men de to satser også på å vinne oppdrag som i dag går til advokater utenfor regionen. Adviso vil først og fremst bygge seg opp på løpende rådgiving, og spesielt på å være en "husadvokat" for mindre og mellomstore bedrifter.
- Det er ikke nødvendigvis de lokale advokatbedriftene vi konkurrerer ut i så fall, sier Fjellby Grung.

Flere som vokser

Også Fjellby Grung og Vartdals tidligere arbeidsgiver, advokatfirmaet Schjødt, er på jakt etter flere advokater til kontoret i Ålesund. Kontoret driver hovedsaklig med forretningsjuss.
I dag er de seks, medregnet to partnere. En er nettopp ansatt, og kontoret er på jakt etter flere.
Ytterligere to-tre forretningsadvokater, helst med litt erfaring, kan de bli i løpet av året.
- Det ser lyst ut, sier partner og leder for kontoret, Jarl Dybvik, om markedet for forretningsadvokatjenester i nordvest.

Får større plass

Fylkets største advokatfirma, Øverbø Gjørtz, har 26 advokater, hvorav ni i Ålesund. Partner Jon Ketil Gjørtz anslår at halvparten av advokatene i Ålesund har forretningsjus som hovedarbeidsfelt.
I løpet av året vil firmaet flytte inn i nytt kontor i Ålesund, og sannsynligvis ansette to nye advokater, hvorav en forretningadvokat.
Også Steenstrup Stordrange vurderer å ansette en til to nye forretningadvokater på kontoret i Ålesund i år. Firmaet har 14 advokater i Ålesund, rundt ti av dem arbeider hovedsaklig med forretningjuss.
Markedet har respondert så positivt som vi torde å håpe

Publisert: 04.03.2014 06:39

Sist oppdatert: 06.05.2021 19:09

Mer om