Ronny Ødegaard Kolvik foto Bro
MEDEIER: Ronny Ødegaard Kolvik er medeier, medgrunnlegger og fungerende daglig leder i restaurantselskapet Bro, som startet driften i 2018. Foto: Bro
Nytt

Bro i pluss for første gang

Etter minusresultater de tre første årene gikk restaurantselskapet Bro i pluss i fjor.

29.07.2022

Etter etableringen i 2018 vokste Bro til å bli Ålesunds største restaurant mål i driftsinntekter allerede i 2019, med 26 millioner kroner i driftsinntekt.

Da koronapandemien kom i 2020 mister selskapet den posisjonen og fikk også sitt tredje år med minustall.

I fjor økte driftsinntektene til selskapets nest høyeste nivå, og selskapet fikk et lite overskudd (se tabell).

Selskapet omfatter to restauranter, tapasrestauranten Bryt i øverste etasje og Bro i underetasjen, i tillegg til uteserveringen.

Våt juli
Før feriemåneden juli i år lå selskapet foran budsjett og med plussresultat, sier medeier om fungerende daglig leder Ronny Ødegaard Kolvik.

Blant annet har utenlandske turister, som det under koronatiden har vært få av, medvirket til økt besøk i år sammen med oppsving i bedriftsmarkedet.

En regnvåt juli har gjort at de viktige inntektene fra uteserveringen ved Hellebroa har blitt beskjedne. Kolvik håper en god ettersommer og høsten bringer selskapet på plussiden også i år.

Momentiumgründere medeiere
I tillegg til Kolvik står blant andre Momentiumgründeren Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård, som også har etablert serverings- og bryggeribedriften Molo Brew, konserntscenen Terminalen og er medeier i Pir-bygget.

De to søskenbarna eier 22,8 prosent i Bro gjennom sitt selskap ALH.

Kolvik eier 12,2 prosent, det samme som Ernst Hoff og tidligere daglig leder Ann-Helen Svinøs selskap Svinøhoff Holding. Asbjørn Solevågseides selskapet Ajea Invest og Amund Pedersens selskap Abacs eier 12 prosent hver.

Bro as
Tall i mill. kroner20212020
Driftsinntekt24,118,2
Driftsresultat0,9-1,4
Resultat før skatt0,3

-2,0

Publisert: 29.07.2022 15:15

Sist oppdatert: 29.07.2022 15:06

Mer om