Cordel med nytt oppkjoep
FORTSATT GODE MARGINER: Cordel Norden-sjef Gustav Line forteller at marginene fortsatt er høye, selv om de gikk litt ned i fjor. 
Nytt

Cordel med nytt oppkjøp

It-selskapet har fortsatt vekst og knallresultat etter oppkjøpet av System Konsult. Det siste året er de også blitt flere på Ålesund-kontoret.

Marius Rosbach
22.01.2021

Cordel Norden har gjort et nytt oppkjøp, denne gangen av finske Congrid Oy. Programvareselskapet har spesialisert seg på digitale løsninger til byggefirma og håndverkere.

Congrid Oy er også store på programvare for byggekvalitet i Finland, med 17 av de 20 største bedriftene i bransjen på kundelista, ifølge en pressemelding.

Økt bemanning i Ålesund

Cordel har hovedkontor i Ålesund, og rundt halvparten av de 60 ansatte i Norge jobber her. Konsernet har også avdelinger i Oslo, Hønefoss og Sverige.

– Vi har rusta opp kontoret i Ålesund i løpet av det siste året, og ansatt noen flere utviklere og medarbeidere i en teknisk konsulentavdeling her, forteller administrerende direktør Gustav Line i Cordel Norden til NETT NO.

Per nå er det ingen umiddelbare planer om å ansatte flere på Nordvestlandet.

Bygd på tidligere System Konsult

Cordel er delvis bygd på selskapet System Konsult, som Bernt Ulstein og Jan Olav Sandnes startet opp på 1980-tallet.

Gründerne solgte i 2017 til det svenske investeringsfondet Valedo Partners, og samme år ble selskapet fusjonert med Bransjedata. Dermed oppstod Cordel Norge, som i dag er et datterselskap av Cordel Norden.

Fortsatt knallgode marginer

It-selskapet leverte i en årrekke levert knallgode resultat med driftsmarginer på 30-40 prosent.

Det siste tilgjengelige regnskapet for Cordel Norge fra 2019 viser at de har fortsatt i samme spor med et resultat før skatt på drøyt 24 millioner etter en omsetning på knappe 80 millioner.

Regnskapet for 2020 er ikke levert ennå, men hele Cordel Norden omsatte i fjor for 200 millioner.

– Marginene er fortsatt ganske høye, selv om det gikk litt ned i fjor. Samtidig har vi investert i både mennesker og system de siste åra, forteller Line.

I tillegg til det siste oppkjøpet av Congrid Oy, har konsernet kjøpt opp Bygglet AB i 2018 og EL-Info i Växjö i 2019. Inkludert det siste oppkjøpet har konsernet 140 ansatte totalt.


Marginene er fortsatt ganske høye, selv om det gikk litt ned i fjor

Publisert: 22.01.2021 15:46

Sist oppdatert: 10.05.2021 12:36