Oppdrett hofseth storfjorden 11
ARKIVFOTO: Det er på dette oppdrettsanlegget i Storfjorden den alvorlige ulykken skal ha oppstått. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Eksplosjon på oppdrettsanlegg

En person er bekreftet død etter en eksplosjon ved Hofseth-anlegg i Liabygda i Stranda kommune.

Linn Antonie Vårdal Solheim
23.06.2023

Det melder en rekke ulike medier fredag.

Politiet fikk melding om hendelsen like før 8.30 fredag, og det skal totalt ha vært fire personer til stede da ulykken inntraff, og det ble utført førstehjelp frem til nødetatene var på plass.

Arbeidet stoppet
Politiets operasjonssentral bekrefter til NRK at den skadde ble erklært død på stedet, og at de pårørende er varslet. I påvente av videre undersøkelser er alt arbeid ved anlegget stanset.

-De pårørende og våre ansatte har vår høyeste prioritet. Vi jobber aktivt med å håndtere situasjonen på best mulig måte, og tilbyr all nødvendig støtte og assistanse pårørende og våre ansatte, skriver selskapet i en pressemelding.

Ukjent årsak til ulykken
14.30 bekrefter John Kåre Flo, prosjektdirektør og HMSø-ansvarlig i Hofseth-gruppen, til NETT NO at ulykken har skjedd på en foringsflåte på selskapets lokasjon i Storfjorden i Stranda kommune. De har per nå ikke noe ny informasjon om hva som har skjedd, og avventer politiets undesøkelser.

Selskapet har de siste årene investert mye i utstyr og infrastruktur, og i en kommentart til NRK forteller Flo at alt av mærer, samt flåten der ulykka skjedde er nytt, og ble levert for litt over et år siden.

Det er fremdeles ukjent hva som er årsaken til at ulykken oppstod. Politiet melder på Twitter om at flåten hvor ulykken skal ha skjedd er ca. 15x30m og går over 2 etasjer, og at den brukes i forbindelse med fiskeoppdrett. Politiet oppretter undersøkelsessak.

Publisert: 23.06.2023 14:08

Sist oppdatert: 23.06.2023 14:46