Eldar Saetre gaar av
EQUINOR: Eldar Sætre er stolt over hva han har fått til i sine seks år som toppsjef i Equinor.
Nytt

Eldar Sætre går av

Vartdalingen har ledet Equinor i seks år, og mener selskapet er godt rustet til lavkarbonframtida.

10.08.2020
Eldar Sætre går av som konsernsjef i Equinor. Det skriver selskapet i en melding mandag.
Styret i Equinor har utnevnt konserndirektør Anders Opedal som ny konsernsjef i Equinor fra 2. november 2020.

Pensjonerer seg

Eldar Sætre vil fratre etter seks år som konsernsjef og mer enn 40 år i selskapet.
I meldingen blir det vist til at Eldar Sætre blir 65 år tidlig neste år. Han indikerte før sommeren til styret at dette kan være et naturlig tidspunkt for å pensjonere seg. Det har gitt styret anledning til å planlegge en stegvis prosess som gir en ny konsernsjef tid til å forberede seg på å ta over rollen.
– Eldar har dedikert hele sin karriere til Equinor, fra han begynte i selskapet 24 år gammel. Som konsernsjef siden 2014 har Eldar utviklet Equinor som et bredt og mer globalt energiselskap. Eldar tok over som konsernsjef på et tidspunkt da oljeprisen fikk et dramatisk fall.
- Takket være hans lederskap og sterke leveranser fra hele organisasjonen, er Equinor i dag et sikrere, sterkere og mer konkurransedyktig selskap, godt posisjonert for å lykkes gjennom den pågående energitransisjonen. Navneskiftet til Equinor reflekterer selskapets utvikling som et bredt energiselskap og vil for alltid stå som en viktig milepæl fra Eldars tid som konsernsjef. Styret er takknemlige for Eldars lederskap, resultatene han har skapt og hans lojalitet til selskapet, sier Reinhardsen.

- Forberedt på lavkarbosamfunnet

Eldar Sætre viser i meldingen til at han har tilbragt hele mitt yrkesaktive liv i Equinor.
- Jeg er glad i dette selskapet og det har virkelig vært et privilegium å få jobbe med alle de fantastiske folkene i Equinor gjennom fire tiår. Jeg er veldig stolt av det vi har oppnådd sammen.
- Takket være utrettelig innsats fra kompetente og dedikerte medarbeidere i hele selskapet, er Equinor i dag et sterkere og mer konkurransedyktig selskap, bedre forberedt for lavkarbonfremtiden enn noensinne. Jeg kjenner Anders godt og er helt sikker på at han er den rette til å lede selskapet videre i den neste fasen av energitransisjonen, sier Sætre.

Skiftet navn

Vartdalingen Eldar Sætre tok over stillingen som konstituert konsernsjef i Statoil i oktober 2014. Da hadde tidligere toppsjef, Helge Lund, fått ny jobb i britiske BP Group. I februar året etter ble han ansatt som konsernsjef på permanent basis.
– Eldar tok over som konsernsjef på et tidspunkt da oljeprisen fikk et dramatisk fall, sier styreleder Reinhardsen i pressemeldingen.
I tillegg til oljekrisen var navnebyttet til Equinor i 2018 en av de store hendelsene i Sætres tid som konsernsjef.
– Navneskiftet til Equinor reflekterer selskapets utvikling som et bredt energiselskap og vil for alltid stå som en viktig milepæl fra Eldars tid som konsernsjef, sier Reinhardsen.

Publisert: 10.08.2020 08:04

Sist oppdatert: 10.02.2021 15:00