En brutal paakjenning aa kjenne at alt kan gaa paa dunken
ÅPENT IGJEN: Hans Arne Bjørdal-Hjeldnes er glad for at Sprek365-sentrene igjen kan ønske kundene velkommen inn. Under nedstengningen har de forsøkt seg med litt utendørstrening.
Nytt

– En brutal påkjenning å kjenne at alt kan gå på dunken

Etter gjenåpninga er Hans Arne Bjørdal-Hjeldnes trygg på at treningssenterkjeden hans skal overleve. En strøm med nye medlemmer gir ny motivasjon.

Marius Rosbach
19.06.2020

Sammen med kona Elisabeth Bjørdal-Hjeldnes har Hans Arne bygd opp en liten kjede av treningssentre. I løpet av våren har nervene og motivasjonen blitt satt på en kraftig prøve i møte med koronapandemien.

Etter tre måneders nedstengning fikk treningssentrene endelig lov til å åpne dørene måndag. Nå ser de lysere på framtida.

– Nå føler jeg meg trygg på at vi sakte, men sikkert skal komme tilbake igjen. Det har vært en brutal påkjenning å kjenne at alt kan gå på dunken, forteller Hans Arne Bjørdal-Hjeldnes til NETT NO.

Han var fortsatt på jobb da de første kundene dukket opp litt over midnatt natt til mandag.

– Det var tre karer som var klare til å sette i gang, og det var litt artig. Oppstarten var en opptur med mye positive tilbakemeldinger, forteller han.

100 nye medlemmer i løpet av de første tre dagene, ga også ny motivasjon. De første 50 kom allerede første dagen.

Håpte de skulle på mer krisehjelp
Treningsgründeren legger ikke skjul på at han nærmest følte seg litt lurt den første tida etter at dørene ble stengt. Han mener regjeringa ga uttrykk for at langt mer ville bli dekket av krisetiltakene, enn det resultatet viste seg å bli.

– Jeg skjønner at AS Norge ikke kan betale for alt, men vi trodde at vi skulle få dekt mer av de faste kostnadene, sier Bjørdal-Hjeldnes.

Via den såkalte kontantstøtteordninga har Sprek365 Nordvest likevel fått 829.015 kroner for å dekke faste utgifter for mars og april. Nå venter de snart på tildelingen for mai.

– Alt er bedre enn null, og vi er tross alt fornøyde med å få noe hjelp – men vi skulle gjerne hatt mer. For vår del går vi om lag en million i minus på disse månedene, forteller han.

Derfor håper han at det kommer på plass en ordning som treffer dem og gir støtte til å betale lønn for ansatte som blir tatt tilbake fra permisjon.

Les også: Millionstøtte til selskap på Nordvestlandet

Finansdepartementet ventar betydeleg auke i støtta

– Kan ikke kjøre for full maskin

Til sammen har Sprek365-selskapene nærmere 60 ansatte, Mange av dem har mindre deltidsstillinger, men rundt ti personer har halv jobb, eller mer på sentrene.

Selv om dørene til sentrene åpnet mandag, er de ansatte foreløpig permittert.

– Vi har en plan, men har snakket med de ansatte og sagt at vi må være trygge på det vi gjør. Vi kan ikke kjøre for full maskin, og vi er usikre på hvor raskt folk kommer tilbake igjen, påpeker han.

Selv om koronatida har gjort det mulig fikse opp lokaler med maling og annen tilrettelegging, er han også klar for å komme i mer aktivitet selv.

– Også jeg har fått koronakropp, så jeg det blir fint å komme i gang, sier han og ler litt av det hele.

15 treningssenter fra Mandal til Tromsø
Til samme finnes det 15 Sprek365-sentere rundt om i landet. Ni av dem er i Ålesund-området, og snart åpner de et nytt senter i sentrum. I tillegg er de representert i Volda, Tresfjorden, Måløy, Mandal, Elverum – og Tromsø.

– Vi har en «franchise-light»-avtale, hvor folk kan drive senteret på egenhånd, men samarbeide med oss. For eksempel har vi utviklet løsninger som gjør at mange kan halvere kostnadene med booking og drift, forteller Hans Arne Bjørdal-Hjeldnes.

Han er eier og daglig leder for selskapene Sprek365 Nordvest og Sprek365 Giske, som har hatt en årlig omsetning på mer enn 15 millioner kroner de siste årene. Også kona Elisabeth Bjørdal-Hjeldnes er med som eier og sparringspartner, men jobber til daglig i legemiddelbransjen.

Vil samle flere sentre
– Tanken er at vi skal samle flere sentere og vi har flere spennende ting på gang, forteller Hans Arne.

Strategien deres går blant annet ut på at de ulike sentrene skal ha ulike kvaliteter. Selv om mange foretrekker å «sitt eget» gym i nabolaget, opplever de også at noen vil bruke flere senter, alt etter hva slags trening de skal gjøre.

– Vi mener det er miljøet du skaper det kommer an på, mener han.

Nå ser han fram til å fortsette drifta på ordentlig og jobbe videre med vekstplanene:

– Vi har både vært høyt oppe og langt nede den siste tida. Det er fortsatt en del faktorer som er usikre, men signalene fra medlemmene er positive, sier han.

Les også: Bilutleigefirma har tapt langt meir, enn dei får i støtte

Fjordbuda Nordvest: – Ikkje i nærleiken av å dekke tapet

Richard Grov: – Kontantstøtten er konkurransevridande


Jeg skjønner at AS Norge ikke kan betale for alt, men vi trodde at vi skulle få dekt mer av de faste kostnadene

Publisert: 19.06.2020 11:01

Sist oppdatert: 13.09.2022 14:31