Energipris til Pharma Marine
ÅRETS VINNER: Endre Skjold i Pharma Marine tok i mot prisen av juryleder Pål Bakke fra NHO Møre og Romsdal. 
Nytt

Energipris til Pharma Marine

Haram-bedrift hedres for energisparing og for å være til inspirasjon for andre.  

Marius Rosbach
04.12.2019
Pharma Marine ble onsdag kåret til årets Tafjord Energiarena-bedrift. Prisen ble delt ut ved Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK) i Ålesund.
– Vi har vurdert ulike kandidater og kåret en vinner som har gjort en ekstra innsats på dette området, sa juryleder Pål Bakke fra NHO Møre og Romsdal, da han delte ut prisen i Smartby-lab-en sine lokaler.

Til inspirasjon for andre

Bakke og resten av juryen legger vekt på at omega 3-bedriften jobber målrettet med å gjøre sine ansatte bevisst på hvor viktig det er å ha fokus på energi- og miljø. De har en egen energigruppe og har regelmessige møter for de ulike avdelingene.
– Pharma Marine har virkelig satt energiledelse på agendaen, både med tanke på enøk og miljø, heter det i juryens begrunnelse.
Haram-bedriften har vært aktiv i Tafjord Energiarena siden starten i 2008 med ulike ansatte.
– Vi har både klart å bruke mindre strøm og samtidig øke produksjonen kraftig, fortalte Endre Skjold i Pharma Marine da han mottok prisen.
Juryen trekker også fram at ledelsen i selskapet har stilt opp i media for å fortelle om erfaringene sine og vært til inspirasjon for bedrifter rundt seg.

Store summer å spare

Tafjord Marked har etablert flere nettverket der kommuner og bedrifter i regionen deltar for å lære mer om hvordan de kan redusere energibruken. I fjor ble det regnet ut at deltakerne spart 150 millioner kroner i løpet av tiden programmet har vært arrangert.
Årets vinner har fått støtte fra Enova til en omfattende tiltaksplan, hvor store deler allerede er gjennomført. På arbeidsplassen har de etablert energioppfølging med flere undermålere. Både olje, vann, gass og elektrisk kraft blir logget og satt i sammenheng med produksjonen.
De har også tatt i bruk Siemens sin Mindsphere-teknologi, en skyplattform som lagrer driftsdata og gjør det tilgjengelig for brukerne via applikasjoner. De har også planer om å sette inn sensorer koblet til internett, som de skal bruke til å optimalisere drifta. I fjor gikk .

Les også:



Publisert: 04.12.2019 11:01

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:46