Bilde 08 09 21 1
STÅR BAK TILBUDET: Øyvind Myhra, NELFO Møre og Romsdal, Helene Hanken, Fagskolen i Møre og Romsdal, Daniel Moen, MIFO, Ronny Melsæter, I-Elektro og Joar Indergård, Elmo. I bakre rekke: Øyvind Tvedten, Møre og Romsdal Fylke, Bertil Holen og Lars Petter Stenseth, begge Fagskolen i Møre og Romsdal, Kristoffer B. Jenssen, M&R Fylke. Foto: Molde Næringsforum
Nytt

Fagskoleutdanning i Molde

Har fått klarsignal for studietilbud innen elfag- og automasjon.

30.03.2022

Målet er å komme i gang med undervisningstilbudet i vårsemesteret 2023.

I dag har fagskolen i Møre og Romsdal to studiesteder, Ålesund og Kristiansund. Det nye tilbudet blir knyttet til Molde der bedrifter i bransjen har vært pådrivere for å få studietilbudet på plass. Studiet blir nettbasert, med samlinger.

- Skal vi lykkes med å utvikle og beholde kompetente arbeidstakere fremover er tilbud innen etter- og videreutdanning som muliggjør kombinasjon av utdanning, samtidig som man står i arbeid, avgjørende. Derfor har bransjen vært veldig klar på at en ønsker et tilbud som er samlings - og nettbasert, skriver Molde Næringsforum på sin nettside.

Bedriftene er med
Bedriften Elmo Teknikk, Mifo og Bratseth og bransjeforeningen Nelfo har jobbet sammen med Molde Næringsforum og Fagskolen i Møre og Romsdal for å få undervisningstilbudet på plass.

Alle detaljene er ikke klare ennå, men både bedriftene og Høgskolen i Molde er positive til å stille plass til disposisjon for samlingene studiet skal ha.

Studiet blir et av tilbudene fra Fagskolen i Møre og Romsdal, sier rektor Helen Hanken. Studiet blir modulbasert, som betyr at det blir delt opp i flere biter som kan tas uavhengig av hverandre.

Spørreundersøkelser viser at modulbaserte tilbud, med nettundervisning og samlinger er det fleste bedrifter sier de ønsker seg. Blir studiet populært kan det også bli samlinger flere steder, sier Hanken.

Publisert: 30.03.2022 13:35

Sist oppdatert: 01.04.2022 14:11