Exotek3 foto Fuglefjellet 1 vinnarane
VINNER: Exotek fra Ålesund ved medgründer Sigurd Groven får en million kroner i premie.
Nytt

Exotek vant Næringsteft

Exotek fra Ålesund er årets vinner i Næringsteft.

17.03.2021

– Seieren og premiepengene betyr enormt for fremdriften og utviklingen av Exotek. Nå blir det full rulle og penger til innkjøp av nødvendig produksjonsutstyr, rammer, verktøy og elektronikk. Vi kan opprettholde momentum og «gunne» på for å utvikle Exotek. Og vi tror seieren kan være gull verdt også i forhold til investorer, sier Sigurd Groven i Exotek AS i en pressemelding.

I forrige uke gikk Sigurd Groven i Exotek i Ålesund, Aleksander Rise Galla i Corron i Molde og Mildrid Djupvik i Virtual Escapes i Kristiansund til finalen i Næringsteft-konkurransen 2020/2021.

Terrenggående rullstol
Groven ble lam i en sykkelulykke i 2015, og ønsket om å kunne komme ut i naturen igjen, blant annet sammen med familien, har vært en drivkraft for satsingen på å utvikle en terrenggående rullestol.

Artikkelen oppdateres

Vinneren får en million kroner, og de to andre finalistene får 200.000 kroner hver.

Næringsteft er Sparebanken Møres gründerarraangement for å stimulere til nyskaping og etablering av nye bedrifter.

Deltagere får blant annet kursing og rådgiving om å utvikle ideer og starte og drive en bedrift.

Slik er de tre finalistene presentert av arrangøren:

FINALIST: Exotek, Ålesund :
Sigurd Groven som hovedgründer ønsker å produsere, selge og utvikle en helelektrisk firhjuling med ekstrem fremkommelighet for mennesker med nedsatt funksjonsevne, og som vil gi økt deltagelse og livskvalitet for denne gruppen.

FINALIST: Corron, Molde:
Hovedgründer Aleksander Rise Galla utvikler smarte anoder som gjennom sensorikk gir full kontroll på korrosjonsbeskyttelse av stålkonstruksjoner under vann. Anoden er monitorert slik at den gir verft, oljeinstallasjoner eller lignende mulighet til å vite når de skal bytte i anode.

FINALIST: Virtual Escapes, Kristiansund:
Hovedgründer Mildrid Djupvik har utviklet en app som registrerer ansattes og pendleres bruk av CO2 på reise, og viser utslipp ved alternative reisemåter. Bedrifter kan bli pålagt å rapportere og registrere slike utslipp, og Kristiansund kommune skal bruke appen i et pilotprosjekt.

Publisert: 17.03.2021 09:10

Sist oppdatert: 17.03.2021 10:28

Mer om