Flakk hotell med foerste overskudd paa fem aar
FORNØYD: Hotelldirektør Camilla Espeseth ved Brosundet Hotel forteller at mai og juni i år har vært over all forventning. To av tre hotell i Flakk-konsernet gikk med overskudd i fjor – og 62 grader Nord økte inntektene.
Nytt

Flakk-hotell med første overskudd på fem år

Brosundet-direktør fornøyd med pluss-resultat fra krevende fjorår, og en «fantastisk» start på 2019. Men et annet hotell sørger for overskudd i reiselivssatsingen til Flakk-konsernet.

Marius Rosbach
21.06.2019

Til sammen hadde reiselivssatsingen til Flakk-konsernet en omsetning på rundt 110 milloner kroner i 2018, ifølge regnskapene som nylig ble levert til Brønnøysundregistrene. Selv om utviklingen har gått rett vei, er samlet overskudd før skatt likevel ikke større enn knappe millionen.

(se nøkkeltall i tabell til høyre, eller under om du leser på mobil).

Knut Flakk eier via Flakk Gruppen de tre hotellene Storfjord Hotel på Glomset i Skodje, Hotel Union på Øye og Brosundet Hotel i Ålesund. Investoren har også planer om et nytt hotell på Ljøen i Stranda, etter at Hellesylt-alternativet ble skrinlagt. I tillegg eier han sightseeingselskapet 62 grader Nord.

Pluss i «ombyggingsår»
Brosundet Hotel i Ålesund sentrum har gjennomgått store endringer i løpet av de siste par årene. Hotellet ble slått sammen og integrert med Bryggen-hotellet vegg i vegg – som Flakk kjøpte for et par år tilbake.

nettnohalf

Til tross for at mye ressurser gikk med til dette arbeidet, klarte hotellet og levere et resultat før skatt med positive tall for 2018. Det er første gang på fem år.

– Vi er veldig fornøyd med at vi klarte å få et lite pluss i et slikt år vi nå har vært gjennom, sier hotelldirektør Camilla Espeseth til NETT NO.

Til sammen har Flakk investert over 200 millioner kroner på sentrumshotellet siden de kjøpte Brosundet-hotellet i 2005. Ved å slå sammen de to hotellene har reiselivsinvestoren mer enn doblet antall rom i jugendbyen og hotellet har i dag 131 rom.

Les mer: Flakk har investert over 200 millioner i Ålesund-hotell

«Fantastisk» start på 2019
På spørsmål om hvordan 2019 har startet, kan Espeseth fortelle at pilene fortsetter å peke opp.

– Det er helt fantastisk! Vi har hatt et kjempeflott halvår med økt snittpris og belegg, og vi ligger hele tida foran budsjett, forteller hun.

Årets påske kom i april og høytiden bidrar gjerne til at denne måneden blir dårligere enn resten av året. Takket være reiselivsarrangementet Norwegian Travel Workshop, ble det likevel et bra belegg, ifølge Espeseth.

– Samtidig opplever vi at turismebesøket starter tidligere, og mai og juni har vært over all forventning. Så langt i juni har vi et belegg på over 90 prosent, selv om vi tar høyere priser, forteller hotelldirektøren.

Les også: Kvinnene leder an i hotellbransjen

Sju av ti mest lønnsomme hotell i turisme

Tilreisende til Ålesund ga verdiskaping på nær 750 mill. i fjor

Solid overskudd på Øye
Hotel Union på Øye fortsetter å levere de beste økonomiske resultatene av hotellene i konsernet.

Et driftsresultat på 2,5 millioner kroner gir en driftsmargin på over 15 prosent, noe som er svært bra sammenlignet med resten av bransjen.

Dette er tredje år med solid overskudd for hotellet, som de siste årene har hatt en omsetning på rundt 15 millioner kroner. Hotellet har utvidet fra seks til ni måneders sesong de siste årene og hadde 12 årsverk i fjor.

Vekst – men minus på Storfjord
Storfjorden Hotell i Skodje endte igjen med et negativt resultat før skatt, slik situasjonen har vært i en årrekke. Utviklingen har likevel gått rett vei med positive driftsresultat både i fjor og året før.

Hotellet som har fått internasjonal oppmerksomhet, har samtidig mer enn doblet omsetningen siden 2014. I fjor kom de også inn på National Geographic sin liste over «Unique Lodges».

Sightseeing i minus
Reiselivsselskapet 62 grader Nord som tilbyr båt- og helikoptersightseeing, økte inntektene med rundt ti prosent i løpet av fjoråret. Driftsresultatet krympet imidlertid til halvparten av 2017 og resultat før skatt bikket over på minussida.

Les også: Reiselivet vokser kraftig på opplevelser

Reiselivet kan bli flinkare på «skreddarsaum» til turistane


Brosundet Hotel

Åresresultat (i mill kr)

2018

2017

Driftsinntekter

39,6

40,3

Driftsresultat

4,2

2,7

Res. før skatt

0,2

-2

Storfjorden Hotel

Åresresultat (i mill kr)

2018

2017

Driftsinntekter

25,7

24,4

Driftsresultat

0,4

1,1

Res. før skatt

-1,3

-0,03

Hotel Union Øye

Åresresultat (i mill kr)

2018

2017

Driftsinntekter

15,7

15,8

Driftsresultat

2,5

2,6

Res. før skatt

1,9

2,1

62 grader Nord

Åresresultat (i mill kr)

2018

2017

Driftsinntekter

29,1

26,2

Driftsresultat

0,5

0,9

Res. før skatt

-0,1

0,4


Publisert: 21.06.2019 05:57

Sist oppdatert: 07.08.2021 03:36