Flere konflikter foer konkurs hos murmester
Nytt

Flere konflikter før konkurs hos murmester

Uenighet med et firma med samme navn og konflikt med et bemanningsbyrå bak konkurs i murmesterfirma fra Ålesund.

Marius Rosbach
09.03.2020

Murmesterfirmaet som tidligere het Tommy Jansen og Sønn i Ålesund, gikk konkurs i januar under navnet Kovak 2 AS.

Ifølge beretningen til Sunnmøre tingrett var selskapet før konkursen involvert i en tvist med et ålesundselskap med samme navn - Kovak AS. Dette firmaet het tidligere Johnsen Bygg AS, men gikk også konkurs i fjor.

NETT NO har ikke fått svar fra eier og styreleder Tommy Jansen om årsaken navneskiftet, eller kommentarer til saka forøvrig.

Bankkrav utløste konkursen
Aprila Bank stod bak et krav på drøyt 138.000 kroner, som utløste konkursen i murmesterfirmaet. Kravet stammer fra en fraværsdom i forliksrådet, ifølge beretningen fra bostyrer Erling Flisnes.

I rapporten kommer det fram at murmesterfirmaet og tidligere Johnsen Bygg har vært i en tvist om prisen for leie av stilas og manglende betaling for flisarbeid.

Eieren av murmesterfirmaet har opplyst til bostyrer at han er usikker på hva kravet i fraværsdommen gjelder – men mener at kravet fra banken stemmer med summen som boet etter konkursen i det andre selskapet, mener de skylder.

Les også: Fekk selt bustadsatsing etter byggekonkurs

Reklamasjoner, små marginer og lave priser veltet byggefirma

Byggefirmaer på konkurstoppen – bransjeforening foreslår tiltak

Misfornøyd med bemanningsbyrå
Murmesterfirmaet skal ha opplevd at flere kunder ikke ville betale for utført arbeid, og de tapte mye penger. Før konkursen var firmaet også i konflikt med et bemanningsbyrå, som de ikke var fornøyd med.

I rapporten blir det beskrevet at ansatte i bemanningsbyrået skal ha ført timer, som ikke stemte og at flere kunder derfor hadde klaget.

Bostyrer Flisnes forteller til NETT NO at bobehandlingen i all hovedsak er ferdig etter at det ble holdt skiftesamling forrige uke: – Det går mot en avslutning slik det er lagt opp til i innberetningen, sier advokaten til NETT NO.

Meldt inn 11 krav
Det er meldt inn 11 krav til boet på om lag 674.000 kroner, ifølge rapporten. Bemanningsbyrået som firmaet var i konflikt med, står for nær halvparten. Etter at utgiftene til bobehandlingen er trukket fra verdiene på rundt 130.000 kroner, ble det drøyt 35.000 kroner igjen til fordeling mellom kreditorene.

Bostyreren har ikke funnet noe som gir mistanke om straffbare forhold, og det blir ikke foreslått konkurskarantene for noen av de involverte.

20 år i bransjen
Ålesundfirmaet har drevet med murarbeid, puss, flislegging og rehabilitering av bygg, og har vært i bransjen i 20 år. I hjembyen har de blant annet gjort rehabiliteringsarbeid ved Arbeiderforeningen i Lorkenesgata , Ålesund Skipperforening i Nedre Strandgate og Sjokoladebyen i Fjellgata.

Etter omsetningsrekord på 7,2 millioner kroner i 2017, pekte pilene bratt nedover året etter. Da endte omsetningen på knappe 4,5 millioner. Drifta gikk med underskudd samme år med om lag 370.000 kroner, ifølge tall fra Brønnøysundregistrene. I rapporten fra bostyrer er det i 2019 oppført inntekter på 1,2 millioner og et underskudd på om lag halvparten.

Etter flere sjukemeldinger var det varierende drift i firmaet den siste tida. Selskapet var ikke i drift på konkurstidspunktet.

Les også: Har selt delelageret etter Mc-Deler

Maskinsal før konkurs meldt til Økokrim

Konkurskarantene for tidlegare Naboen-eigar

Hadde millionar til gode i lønn etter konkurs


Publisert: 09.03.2020 05:55

Sist oppdatert: 12.01.2022 11:01