Fortsatt god butikk for Zuuma
GOD BUTIKK: Vincent Caballes og Andreas Ottosen (t.h.) driver restauranten Zuuma i Ålesund og eier den sammen med Petter Thoresen.
Nytt

Fortsatt god butikk for Zuuma

Eierne omorganiserer restaurantselskapet etter nytt godt resultat. 

Marius Rosbach
13.02.2020

Omsetningen for selskapet bak restauranten Zuuma i Ålesund holdt seg i fjor på samme høye nivå som rekordåret 2018. 22,1 millioner endte inntektene på ifølge årsregnskapet for 2019.

Resultat før skatt ble på solide 2,7 millioner kroner. Driftsresultatet på tilsvarende gir en driftsmargin på godt over ti. Siden starten har det bare gått oppover for Seagrasp, selskapet som åpnet den Japan-inspirerte restauranten i Ålesund i 2015.

– Vi er godt fornøyd, sier Andreas Ottosen til NETT NO.

Bevisste på kostnadene
Ottesen forteller at de hele tiden jobber med å være mest mulig effektive og holde nede de kostnadene som er mulige.

– Vi må ha masse gjester, det sier seg selv – men vi må også jobbe dag for dag med å kaste lite mat for eksempel. Vi forsøker å kontrollere det vi kan styre, og samtidig legge planer for hvordan vi vil jobbe om et år fram i tid, forteller Ottesen.

Les også: Rekordår for Zuuma

Solid utbytte
I 2019-regnskapet er det oppført 4,1 millioner i utbytte, men en del av dette er kostnader knyttet til omorganisering av selskapet.

De tre eierne Vincent Caballes, Andreas Ottosen og Petter Thoresen har i løpet omorganisert eierskapet – gjennom egne holdingselskap.

Likevel er drifta fortsatt god butikk for de tre eierne, som reelt tar ut en drøy million i utbytte hver.

Les også: Stuen-kiosken klar til å utvide

Sushi slår an i Ålesund

Restaurantåret 2018: Selger mer, tjener mindre

Publisert: 13.02.2020 13:33

Sist oppdatert: 27.03.2023 15:04

Mer om