Sylvi listhaug hareid foto marius
NEI TAKK: Partileder Sylvi Listhaug i Fremskrittspartiet (til venstre) er mot grunnrenteskatten på oppdrett. Når bryter partiet forhandlingene om hvordan skatten skal bli. Arkivfoto: Marius Rosbach
Nytt

Frp bryter lakseskattforhandlinger

Fremskrittspartiet (Frp) fikk ikke flertall for å utsette lakseskatten.

02.05.2023

15 minutt ute i et forhandlingsmøte om lakseskatten i Stortingets finanskomite sa Frp takk for seg.

Frp vil utsette og revurdere regjeringens forslag om å innføre en såkalt grunnrenteskatt på 35 prosent på den sjøbaserte oppdrettsvirksomheten i tillegg til den ordinære selskapskatten på 22 prosent. Det får partiet ikke flertall for, og trakk seg derfor fra videre forhandlinger, melder partiet i en pressemelding.

- I dag ba vi om tilslutning til vårt forslag om å sende saken i retur, og at en ny modell utarbeides. Det ble raskt klart at noe slikt ikke vil få flertall, og vi valgte da å forlate forhandlingene. Det gir ingen mening for Frp å sitte i samme rom som SV, MdG, Rødt og SP for å diskutere størrelsen og innretning på en modell vi mener uansett ikke bør innføres, sier forhandlingsleder for FrP, Roy Steffensen, i pressemeldingen.

Steffensen mener skatten vil få store negative konsekvenser.

- Vi frykter dette går ut over vekst, utvikling og arbeidsplasser i årene som kommer. Hele prosessen rundt innføringen av grunnrenteskatten har vært særdeles rotete, og medført at investeringer for nær 40 milliarder kroner er utsatt eller kansellert. Dette går særdeles hardt utover distriktskommuner langs kysten, og får også negative ringvirkninger for andre næringer i distriktene, sier han.

Om alt går etter planen skal finanskomiteen i Stortinger avgi sin innstilling om grunnrenteskatten 16. mai.

Da kan Stortinget ta stilling og stemme over forslaget i slutten av mai.

Publisert: 02.05.2023 15:14

Sist oppdatert: 02.05.2023 15:14

Mer om