Frysavtale med kreditorer for Uksnoey selskap
TOÅRSKONTRAKT: Administrerende direktør Øystein Uksnøy (innfelt) er fornøyd med at Geo Barents har sikret seg et seismikkoppdrag på to år. 
Nytt

«Frysavtale» med kreditorer for Uksnøy-selskap

Ålesund-rederi med store utfordringer, men er fornøyd med drifta i 2019 og at Geo Barents er tilbake i seismikk.

Marius Rosbach
09.06.2020

Uksnøy & Co har inngått en «frysavtale» med lånekreditorene i kommandittselskapet Uksnøy Barents. Avtalen strekker seg per i dag fram til starten av juli, ifølge årsberetningen.

Administrerende direktør Øystein Uksnøy i familierederiet, opplyser til NETT NO at de er i positiv dialog om å forlenge avtalen. I regnskapet blir det også påpekt at selskapskapitalen er tapt og at egenkapitalen ved utløpet av 2019 var på minus 36 millioner.

– Det er for så vidt dramatisk, slik det er for store deler av oljeservicebransjen. Men det er den verdenen vi har levd med de siste fem årene, sier administrerende direktør Øystein Uksnøy til NETT NO.

2019-regnskapet for eierselskapet Uksnøy & Co er ikke levert ennå, men rederisjefen forteller at fjoråret endte i pluss etter at de hadde flere innleide skip i drift.

Geo Barents tilbake i seismikk
Det er Geo Barents som er inntektskilden i kommandittselskapet. Oppdragene skipet hadde i 2019, var til lave rater, men drifta før avskrivninger gikk i pluss med 3,1 millioner kroner (se tabell til høyre – under om du leser på mobil). Det er Uksnøy fornøyd med under de rådende markedsforholdene.

Rederiet er også fornøyd med at skipet skal tilbake i seismikkarbeid, etter å ha være ute av dette markedet de siste årene.

– Vi har en toårsavtale med Seabird Exploration og har brukt koronatida til å gjøre klart skipet for seismikkarbeidet igjen. Vi er fornøyde med å være inne hos en etablert aktør, i det markedssegmentet som teknisk passer båten best, forteller Uksnøy.

Avhengig av arbeid og god dialog med banken
Rederisjefen påpeker at det viktigste i denne pressa situasjonen, er å holde båtene i drift.

– Det er kapasitet og evne på driftssida som er viktig, men det er langt mellom gode lange og fornuftige avtaler, forteller han.

Samtidig er det avgjørende å ha god dialog med långiverne. Uksnøy roser Sparebank 1 SMN for støtta de har gitt til rederiet.

– Situasjonen er dramatisk for de fleste aktørene i oljeservice nå, og de risikerer store tap, påpeker han.

Rederiet har også flere støttefartøy i flåten som er organisert i egne selskap. Uksnøy-rederiet har år om annet hatt konsernregnskap, avhengig av nivået på drifta. For 2019 slipper de dette.

Les også: Uksnøy ser lys i tunnelen


Det er kapasitet og evne på driftssida som er viktig, men det er langt mellom gode lange og fornuftige avtaler

Publisert: 09.06.2020 05:55

Sist oppdatert: 14.04.2023 08:55