Foerste broennbaat med nytt ABB system
BYGGES I TYRKIA: Den nye brønnbåten «Gåsø Odin» skal bli 85,4 meter lang og 20 meter bred. Den vil ha en kapasitet på 4.500 kubikkmeter.
Nytt

Første brønnbåt med nytt ABB-system

Tyrkiabygg til trønderselskap gir jobb i Ulsteinvik.

Marius Rosbach
11.11.2020
ABB har sikret en kontrakt med det tyrkiske verftet Sefine Shipyard om å levere kraft- og fremdriftsløsning til Frøygruppens nye brønnbåt.
Avtalen gir oppdrag til avdelingene i både Ulsteinvik og Fornebu, opplyser informasjonssjef Even Fladberg i ABB i Norge til NETT NO.
Hybridfartøyet vil kunne kombinere diesel- og elektrisk framdrift ved bruk av hovedmotoren eller batteri om bord.

Første brønnbåt med nytt system

Brønnbåten blir den første av sitt slag som får om bord kraftdistribusjonssystemet Onboard DC Grid fra ABB, som skal optimalisere energiforbruket.
Sefine-veftet har tidligere installert tilsvarende system på ett annet fartøy. ABB-pakken inkluderer en oppkobling til et fjernstyrt diagnostiseringssystem, skal forbedre sikkerheten og ytelsen. Det skal også kunne rette eventuelle feil om bord.
- Vi er veldig stolte av å installere en så omfattende hybridløsning om bord. Ved å jobbe tett med ABB har vi designet et kraftsystem som vil bidra til en bærekraftig matforsyningskjede i mange år fremover, uttaler teknisk sjef Geir Antonsen i Frøy Rederi AS i Frøygruppen i en pressemelding.

Leveranse fra Sula-selskap

Sula-selskapet Cflow har levert fiskehåndteringssystemet om bord, som blir integrert med ABB sin løsning.
Brønnbåten er designet av Møre Maritime i Kristiansund og skal etter planen settes i drift i 2022.
Dette er den andre brønnbåtkontrakten ABB har sikret seg i år. I sommer ble det klart at de også skal levere framdriftsløsning til «Færøysund» som bygges ved Aas Mek. Verksted. Færøyske Nova Sea Service har bestilt brønnbåten som skal leveres neste høst.

Les også:



Sindre Sætre:



Vi er veldig stolte av å installere en så omfattende hybridløsning om bord

Publisert: 11.11.2020 10:01

Sist oppdatert: 07.04.2021 19:21