Gode tider i Nytt i Uka
GOD BUTIKK: Disponent Berit Fugelsø Nilssen i Nytt i Uka ser ingen tegn til nedgang i annonsesalget. Staben på 12 leverer et resultat før skatt på over 18 prosent av driftsinntektene for tredje år på rad.
Nytt

Gode tider i Nytt i Uka

Eierne av Nytt i Uka holder seg til papir, og tjener godt på det.

22.05.2015
- Vi lever bare av papir. Jeg ser at mange av de som holder på med den samme som oss prøver begge deler, og det går sjelden bra, sier Berit Fugelsø Nilssen, disponent og medeier i gratisavisen Nytt i Uka i Ålesund.
Eierselskapet Media Vest har lagt bak seg nok et godt år (se tabell), og hittil i år ligger 2015 an til å bli like bra som i fjor.

Feirer 30 år

I år feirer Nytt i Uka 30 år og Nilssen har vært med hele veien.
- Jeg er vel den personen i Norge som har holdt på lengst med gratisaviser, sier hun.
Avisen som sprang ut av konkursen i Sunnmøre Arbeideravis dekker Nordre Sunnmøre og Vestnes, med tyngdepunkt i Ålesund.
Journalistikk som folk vil lese har vært avgjørende for at avisen har sikret seg et godt fotfeste i Ålesund og omliggende kommuner. Det er alt for mange som har undervurdert hva journalistikken betyr for å lykkes med gratisaviser, mener Nilssen.

Holder stand på annonser

På annonsesiden er målgruppen næringslivet i Ålesund, og foreløpig ser Nilssen ikke tegn til at annonsevolumet faller på grunn av konkurransen fra internett.
Sammenlignet med 2013 var det praktisk talt identisk antall annonsesider i 2014, og Nilssen ser heller ikke tegn til at oljenedturen har slått ut i annonseinngangen.
Det som derimot har endret seg er antallet lokale annonsører som selv tar avgjørelser om det skal annonseres. Flere kjeder og kjedebutikker gjør at flere beslutninger er flyttet til regionkontorer eller til nasjonale hovedkontorer.

Avisen til salgs

I fjor startet eierne - gründerene Eldar Berg (redaktør), Berit Fugelsø Nilssen og Reidar Skarbø (28,5 prosent eierandel hver) og investor Steinar Giske - arbeidet med å selge bedriften.
Det arbeidet pågår fortsatt, men Nilssen sier de ikke har det travelt med å få solgt. Ut over det vil hun ikke kommentere hva som er status.
- Det er ikke noe nytt i den saken, sier hun.


Publisert: 22.05.2015 06:00

Sist oppdatert: 06.05.2021 15:24