Gratisprogram gir flere jobber
ANSETTER: Conta Group har cirka 30 ansatte på Sunnmøre og rundt 70 totalt. Markedssjef Dag Steinsvik (t.v.) og daglig leder Jan-Tore Holen bruker googlesøk som middel til å trekke til seg kunder.
Nytt

Gratisprogram gir flere jobber

I løpet av året vil Jan-Tore Holen i Conta Group øke antall ansatte med 15-20 personer.

25.05.2018
Under Conta Group-paraplyen er både regnskapstjenester og systemutviklingsselskaper og nå forbereder Jan-Tore Holen seg på sterk vekst.
I løpet av året kommer gruppen med nye tjenester, sier han. Conta-selskapene har allerede ansatt flere folk i år og vil komme opp i totalt 15-20 flere i løpet av 2018. Ansettelsene kommer på flere felt; regnskapstjenester, it-utviklerer, administrasjon og inkasso.

Startet med regnskap

Jan-Tore Holen startet Chimaera Regnskapshjelp i 2010, sammen med Randi Nyhaug - sin tidliger lærer fra videregående skole.

Underveis har det vært vekst og i 2016 gikk de sammen med programvareselskapet Conta til det som nå er Conta Group, med cirka 60 ansatte, rundt 30 av dem på Sunnmøre.
Holen er toppsjef, og hovedkontoret ligger i Ålesund.

Rekruttere via Google

Trekkplasteret i Conta Group er et egetutviklet fakturaprogram, spesielt rettet mot mindre bedrifter.
Programmet er gratis å bruke, inntektsmulighetene ligger i salg av ekstra tjenester, blant annet utvidede versjoner av fakturaprogammet og tjenester som kommer, men som Holen foreløpig ikke vil si hva inneholder.
Rundt halvparten av kundene kommer etter å ha søkt etter informasjon på Google om regnskapsføring, betalingsinnkreving og andre typiske søk for en gründer. Da dukker egenproduserte nettsteder og tilpassede artikler fra Conta Group-selskapene, med svar på spørsmålene, opp høyt oppe i søkeresultatet.
Det skaper besøk og kunder og i dag har Conta Groups fakturaprogram "flere titalls tusen" aktive brukere i følge markedssjef Dag Steinsvik.

Automatisering

Holen venter at automatiseringen av regnskapsbransjen vil fortsette og skyte ytterligere fart.
Hos gründer- og småbedrifter, og spesielt yngre ledere, oppfattes dette som en forenkling. Kontakt gjennom nettet, ikke besøk på et tradisjonelt regnskapsbyrpå, blir det foretrukne, mener han.
Endringen trenger ikke bety at regnskapsbyråene forsvinner, men oppgavene vil endres i retning av rådgiving og analyse i stedet for bokføring, etter Holens vurdering.

Publisert: 25.05.2018 06:00

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:22