Groent lys til den nye sportskjempen
NYTT SAMARBEID: Intersport-butikken i Ørsta er blant dem som nå får nye allierte i Sport1-butikkene. 
Nytt

Grønt lys til den nye sportskjempen

Konkurransetilsynet tillater Gjelsten og Sunde-samarbeid. 11 butikker på Nordvestlandet får nye allierte.

Marius Rosbach
22.09.2020

Konkurransetilsynet ga tirsdag beskjed om at de vil tillate fusjonen mellom Gjelsten Holding AS og deler av konkursboet etter Gresvig-kjeden.

Bjørn Inge Gjelsten sitt selskap og Olav Nils Sundes O. N. Sunde, gikk sammen om å overta store deler av konkursboet etter Grevig-konkursen tidligere i år.

Det gjorde at Intersport/G-Sport-kjeden og Sport1-kjeden delvis fikk felles eier, men Konkurransetilsynet varslet i slutten av august at de vurderte å gripe inn.

Ikke grunnlag for å gripe inn
– Konkurransetilsynet har etter en helthetsvurdering kommet til at en sammenslåing av Gresvig og Sport1 ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i sportsmarkedet, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet i en pressemelding tirsdag.

Konkurransetilsynet opplyser at de fikk svar fra partene for rundt to uker siden, og at de etterpå har hentet inn, og fått ytterligere informasjon om saken.

– Konkurransetilsynet har på denne bakgrunn foretatt nye vurderinger, og har kommet til at det ikke er grunnlag for å gripe inn mot foretakssammenslutningen. Disse vurderingene knytter seg blant annet til tilsynets vurderinger av alternativet til en fusjon, sier prosjektleder Jan Kristoffer Høiland videre i meldingen.

Les også: Sportsgigant kan bli stoppa

11 butikker på Nordvestlandet
Sammenslåingen innebærer blant annet at sju Sport1-butikker på Nordvestlandet blir allierte med konkurrentene i Intersport/Gresvig-systemet.

Sport1-kjeden har sju butikker på Nordvestlandet; Ørsta, Sandane, Nordfjordeid, Hareid, Sykkylven, Spjelkavik, Brattvåg og Stryn. Alle har lokale eiere.

G Sport/Intersport er på plass fire steder på Nordvestlandet, der Sport1 har butikk; Sandane, Sykkylven, Ørsta og Stryn. Alle disse butikkene er også lokalt eid.

Les også: Sunnmøre Sport Holding-butikkane ligg føre skjema etter tøff start

Ålesund-butikker overlever Gresvig-konkursen

Går klar av Gresvig-konkursen


Vurderingene knytter seg blant annet til tilsynets vurderinger av alternativet til en fusjon

Publisert: 22.09.2020 15:56

Sist oppdatert: 21.07.2022 17:12