Har aldri vaert borti noe lignende
FERDIG: Beboerne har stort sett flyttet inn i Midtmoa-prosjektet og salget gikk som smurt, forteller eiendomsmegler Espen Johansen (innfelt). 
Nytt

– Har aldri vært borti noe lignende

Solgte unna en av Ålesunds største boligsatsinger i rekordfart.

Marius Rosbach
11.10.2019
Eiendomsmegler Espen Johansen ved Notar Moa har bare fire leiligheter igjen som ikke er solgt fra kjempeprosjektet Midtmoa.
De to byggetrinnene med til sammen 83 leiligheter, er ett at de aller største nybyggprosjektene i Ålesund for tida. Det har ikke vært vanskelig å selge.
– Det har gått over all forventing, sier Johansen til NETT NO.
Allerede første dag hadde de forhåndsolgt 45 prosent av leilighetene.
– Det var helt ekstremt, og jeg har aldri vært borti noe lignende. Jeg har jobba med nybygg i Ålesund i rundt ti år og har aldri hørt om et prosjekt hvor det er solgt så mye ved salgsstart, legger han til.

Jevnt salg underveis

Underveis i prosessen gikk salget også jevnt og trutt med flere salg hver måned for prosjektet som ligger sentralt til ved kjøpesenteret og kollektivtilbud.
– Det er ofte perioder i slike prosjekt, hvor salget går litt trått, men her har det vært salg fra dag én og fortløpende underveis, forteller Johansen hos Notar.
Det er eiendomsutviklerne Finansgruppen Eiendom og Wenaas Kapital som står bak som tidligere er opplyst å utgjøre en investering på rundt 240 millioner kroner.

Flest godt voksne – og utleie

Som i mange andre tilsvarende boligprosjekt, er kjøperne i første rekke godt voksne mennesker med barn som har flyttet ut – og som ikke vil bruke tid på å vedlikeholde en enebolig.

– Det er gjerne denne kundegruppa som kjøper mest i nye leilighetsprosjekt som har kvaliteter som heis, parkeringskjeller og vannbåren varme. De har også bedre tid til å vente på det rette prosjektet, enn mange yngre, sier megleren.
De fleste kjøperne er i 60-70 åra, men det er også yngre både enslige og par, i tillegg til at noen har kjøpt for utleie.
– Med så mange arbeidsplasser ikke minst i butikker tett ved, vil det være mange som vil ønske å leie i dette området framover, sier Johansen.

Les også:


Har flyttet inn

Prosjektet har vært fordelt på byggetrinn én med 58 leiligheter, og byggetrinn to med 25 leiligheter. De siste månedene har beboerne flyttet inn i leilighetene.
Megler Johansen mener at leilighetene skiller seg ut ved kvaliteten på uteområdene. Hver leilighet har balkonger på 10 til 20 kvadratmeter.
– I tillegg er det to store takterrasser øverst hvor alle har tilgang til utsikten, påpeker han.

Dyreste gikk fort unna

Hovedtyngden av leilighetene er mellom 60 og 90 kvadratmeter store, og er solgt i prissjiktet 3,5 til fem millioner kroner.
– Men det er også noen leiligheter på 40-50 kvadrat, i tillegg til at det er noen penthouseleiligheter på 125 kvadratmeter, forteller meglerne.
De dyreste ble solgt for 6-8 millioner kroner, og gikk raskt unna.
Per i dag har Johansen fire leiligheter igjen for salg – to på rundt 50 kvadrat og to på nær 80 kvadratmeter.

Les også:





Jeg har jobba med nybygg i Ålesund i rundt ti år og har aldri hørt om et prosjekt hvor det er solgt så mye ved salgsstart

Publisert: 11.10.2019 10:27

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:41