Torsdag la regjeringa fram fra midnatt, og at de ikke får slippe inn nye gjester etter klokka 22.
Daglig leder og medeier Ann-Helen Svinø ved restauranten Bro fulgte torsdag med da de nye koronatiltakene kom.
– Dette slår beina under drifta vår og vi kommer til å få masse avbestillinger i løpet av dagen, forteller hun til NETT NO.
Allerede få minutter etter tiltakene ble kjent, kunne hun registrere den første som tikket inn.
I høst har de bygd om bistroen oppe til tapas-restauranten Bryt. Så sent som for to uker siden, begynte Svinø å se framover etter et halvår med store utfordringer.
– Skjenkestoppen i seg selv er ikke det verste for oss. Men det minner om situasjonen vi hadde under forrige nedstenging i mars, og jeg fikk litt deja vu til de dagene, forteller hun.
– Vi vil ha lov til å ha åpent, men i mars stengte vi dørene både i solidaritet med å begrense smittespredningen, men også fordi det ikke var grunnlag for å drive, forteller hun.
Nå er restaurantdriveren spent på hva de neste dagene fører med seg, for eksempel hvordan permisjonsreglene vil være.
– Jeg håper regjeringa nå kommer med tiltak som gjør det mulig å overleve. Selv om vi har lov til å ha åpent, er det vanskelig å drive viss kundegrunnlaget blir borte. Da har vi ikke så mye å stille opp med, legger hun til.
(ekstern lenke opnar i nytt vindu)
Restaurantdriver fulgte med
Tiltaka slår rett inn i drifta for restaurant- og utelivsbransjen som allerede sliter tungt fra før.Daglig leder og medeier Ann-Helen Svinø ved restauranten Bro fulgte torsdag med da de nye koronatiltakene kom.
– Dette slår beina under drifta vår og vi kommer til å få masse avbestillinger i løpet av dagen, forteller hun til NETT NO.
Allerede få minutter etter tiltakene ble kjent, kunne hun registrere den første som tikket inn.
Les saka:
Åpnet nylig nytt konsept
NETT NO kunne nylig fortelle om r, allerede i sitt første driftsår.I høst har de bygd om bistroen oppe til tapas-restauranten Bryt. Så sent som for to uker siden, begynte Svinø å se framover etter et halvår med store utfordringer.
– Skjenkestoppen i seg selv er ikke det verste for oss. Men det minner om situasjonen vi hadde under forrige nedstenging i mars, og jeg fikk litt deja vu til de dagene, forteller hun.
Spent på de neste dagene
Restaurantdriveren påpeker at de ikke er motstandere av tiltakene, men legger ikke skjul på at de vil ramme hardt. Foreløpig har de ikke tatt stilling til om situasjonen fører til at de må stenge dørene, eller permittere folk.– Vi vil ha lov til å ha åpent, men i mars stengte vi dørene både i solidaritet med å begrense smittespredningen, men også fordi det ikke var grunnlag for å drive, forteller hun.
Nå er restaurantdriveren spent på hva de neste dagene fører med seg, for eksempel hvordan permisjonsreglene vil være.
– Jeg håper regjeringa nå kommer med tiltak som gjør det mulig å overleve. Selv om vi har lov til å ha åpent, er det vanskelig å drive viss kundegrunnlaget blir borte. Da har vi ikke så mye å stille opp med, legger hun til.
Les også:
(ekstern lenke opnar i nytt vindu)
Selv om vi har lov til å ha åpent, er det vanskelig å drive viss kundegrunnlaget blir borte. Da har vi ikke så mye å stille opp med
Publisert: 05.11.2020 10:53
Sist oppdatert: 07.04.2021 19:03