Har solgt for 330 millioner paa A Ase
FORAN SKJEMA: Steinar Lausund (innfelt) i Mostein-konsernet ligger rundt ett år foran skjema i salget at boligprosjektet Kristoffergården på Åse.  I løpet av året skal 47 av de i alt 55 boligene i prosjektet være klare.
Nytt

Har solgt for 330 millioner på Åse

Salget av Mostein-konsernets boligprosjekt har gått langt raskere enn Steinar Lausund hadde ventet.

20.03.2020
Hittil er det solgt boliger for 330 millioner kroner i Kristoffergården Åse Allé, som prosjektet heter. Blir alt solgt etter planen vil prosjektet med i alt 55 boliger gi Mostein-konsernet 440 millioner kroner i inntekter.
- Vi traff veldig bra, sier daglig leder Steinar Lausund om etterspørselen. Han eier Mostein-konsernet sammen med Mona Lausund.
Opprinnelig hadde Steinar Lausund ventet at dagens salg først skulle bli nådd om ett år.
Boligene på Åse er fra 80 til 238 kvadratmeter store og har en prislapp fra 5,5 til 12,5 millionar kroner.

Økt inntekt og lønnsomhet

Inntektene ble doblet og lønnsomheten økt for Mostein-konsernet i fjor (se tabell).
I år kommer inntektene til å bli å bli enda høyere, samtidig som salg i Åse-prosjektet og utbyggingsprosjekter i Breivika og Gullatoppen gir penger i kassa etterhvert som kjøperne overta boligene og betaler.
Store prosjekter har bundet kapital og selskapet "har hatt en utfordring med hensyn til likviditet", i følge årsmeldingen for 2019.
"Forventet salg av tomter og levering av igangsatte leiligheter vil bedre likviditeten i 2020, og spesielt fra sommeren", heter det i årsmeldingen.
- Vi står i en veldig happy situasjon, bortsett fra det som skjer nå (koronaepiodemien, red. merk), sier Steinar Lausund.

Mer på Moa

Mostein-konsernet henvender seg i stor grad "til etablerte boligkjøpere med krav til høy standard og god beliggenhet", i følge årsmeldingen.
Åsegården-prosjektet ligger innenfor et området i nærheten av Moa der Lausund mener det kan bygges - og selges - langt mer, og at gjennomsnittsalderen på kjøperne er høyere enn befolkningsgjennomsnittet.

Vi traff veldig bra

Publisert: 20.03.2020 06:00

Sist oppdatert: 09.04.2021 09:49

Mer om