Heider for beste kommersielle teneste
DIPLOM: Administrerande direktør Joel Mills og Offshore Simulator Centre fekk fredag tildelt diplomet frå styresmaktene.
Nytt

Heider for beste kommersielle teneste

Av nær 40 innsendte bidrag hadde Offshore Simulator Centre den beste løysinga for korleis geodata kan nyttast i forretningssamanheng.

Marius Rosbach
07.12.2020
Offshore Simulator Centre i Ålesund får diplom frå Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Nasjonalt geodataråd for beste kommersielle teneste eller produkt ved bruk av geodata.
Offshore Simulator Centre får heideren for sitt arbeid med å bruke geodata for å lage tredimensjonal visualisering, eller sin sokalla digitale tvilling, av tettstader, byar og fylke.
– Løysinga er og nyttig i kommunikasjon med publikum. Verdiskapinga ligg i moglegheita til enkelt å visualisere eigne data saman med geografiske grunndata. Slik får ein oversikt over både utfordringar, nye løysingar og forhold knytt til sakshandsaming, heiter det i omtalen av arbeidet.

Teke i bruk av framtidslab-en

Arbeidet er teke i bruk av Ålesund kommune og Ålesund Framtidslab, der byutviklinga skal skje gjennom selskapet Augumentcity.
Løysinga kan ta inn ulike typar data og visualisere dette. Departementet meiner metoden er godt eigne som grunnlag i planprosessar og når politikarar skal fatte vedtak.
Mellom anna kunne dagleg leiar Joel Mills vise korleis han meinte ved å spreie trafikken over større delar av døgnet.

Fekk inn 37 bidrag

37 bidrag kom inn etter at verksemder, organisasjonar, etatar og einskildpersonar tidlegare i haust blei oppfordra til å sende inn gode døme på løysingar basert på geografisk informasjon.
– Vi er alle avhengige av geografisk informasjon kvar einaste dag, som når vi vil vite når bussen går eller korleis været blir. Oppdaterte og tilgjengelege geodata vil også bidra til å forenkle og effektivisere offentleg sektor, til innovasjon og verdiskaping i næringslivet og til ei berekraftig og inkluderande samfunnsutvikling, seier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup i ei .
Beredskapsetaten i Oslo kommune og Fylkesmannen i Oslo og Viken får også kvart sitt diplom for løysingar som gir oversikt over koronautviklinga. Senter for oljevern og marint miljø og Hold Norge Rent blir heidra for bruken av geodata i kampen mot marin forsøpling.
Bakgrunnen for diplomdrysset er eit ønskje om å vise fram nytteverdien av geodata, eller geografiske data.

Les også:




Vi er alle avhengige av geografisk informasjon kvar einaste dag, som når vi vil vite når bussen går eller korleis været blir.

Publisert: 07.12.2020 09:50

Sist oppdatert: 07.04.2021 21:20