Erna solberg damene først ålesund foto marius 11
INGEN ETTERFORSKNING: Ektefellens aksjehandel mens Erna Solberg (bildet) var statsminister skal ikke etterforskes, har Økokrim avgjort. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Ingen Solberg-etterforskning

Ikke rimelig grunn til å undersøke om det foreligger straffbart forhold, mener Økokrim.

03.11.2023

Økokrim har vurdert ektefellen Sindre Finnes' verdipapirtransaksjoner i perioden Erna Solberg var statsminister, fra 2013 til 2021.

Konkret har Økokrim sett på om det er holdepunkter for at innsideinformasjon kan ha tilflytt Finnes, enten fra Solberg eller andre kilder, og om det er holdepunkter for at han har utnyttet slik informasjon i sine investeringer.

Beslutningen er nå klar, og Økokrim har konkludert med at det ikke er rimelig grunn til å undersøke om det foreligger straffbart forhold, skriver Økokrim i en pressemelding.

– Økokrims anliggende har vært å vurdere om det er holdepunkter for at det har forekommet overtredelser av verdipapirhandelloven. Det har vi ikke funnet indikasjoner på, sier sjef for Økokrim Pål K. Lønseth i pressemeldingen.

Like etter at kommunevalget var over i høst holdt Høyre-leder Erna Solberg pressekonferansen og sa at ektefellens aksjehandel i hennes statsministerperiode var langt større enn hun hadde visst, og at hun hadde vært inhabil i flere saker hun hadde behandlet,

Publisert: 03.11.2023 10:04

Sist oppdatert: 04.11.2023 00:16

Mer om