Runar Haugen foto Bmerk
GOD START: Bmerk la an til rekordhøye driftsinntekter i fjor, før koronaepidemien kom. Daglig leder Runar Haugen hadde på det verst nesten halve arbeidstokken permittert. Foto: Bmerk
Nytt

Inntektene ned og lønnsomheten opp

Koronaepidemien merkes fortsatt hos Bmerk.

29.06.2021

- Her er fortsatt en god del av våre kunder som ikke er tilbake på normalen, sier administrerende direktør og medeier Runar Haugen i Bmerk.

Nedstengingen av mye av aktiviteten i samfunnet i mars i fjor, da koronaepidemien kom fikk en umiddelbar effekt, sier Haugen.

Bmerk hjelper kunder med markedsføring og merkevarebygging, og det var utgifter mange kunder kuttet ned på da epidemien kom.

Bedre lønnsomhet
I første kvartal i fjor lå Bmerk an til et rekordår, både målt i driftsinntekter og lønnsomhet.

Koronakrisen gjorde at året ble helt anderledes enn det så ut til å bli i starten av året, med til tross for et stort fall i driftsinntektene ble 2020 langt mer lønnsomt enn 2019 (se tabell)

På det verste var opp mot halve arbeidsstokken permittert, og sammen med god kostnadkontroll var det med å bedre lønnsomheten, ifølge Haugen.

Til tross for at koronaeffekten ikke er over har Bmerk hatt en god start på 2021, med et driftsoverskudd på en halv million kroner ved utgangen av april, sier Haugen.

Flyttet til Moa
Tidligere i år flyttet Bmerk fra Ålesund sentrum til Moa, til kontorbygget som var en del av det nyeste byggetrinnet på Amfi Moa-senteret.

Der har gitt redusert husleiekostnader, og også slått ut i at lettere kontakt med kundene, ifølge Haugen.

Selskapet sysselsatte ni årsverk i fjor.

Bmerk har fem eiere, der investeringsselskapet Converto er størst, med 74,59 prosent av aksjene. Runar Haugen eier 11,21 prosent.

Bmerk as
Tall i mill. kroner20202019
Driftsinntekter13,917,1
Driftsresultat1,10,1
Resultat før skatt1,10,1

Publisert: 29.06.2021 15:00

Sist oppdatert: 11.07.2022 09:43

Mer om