2048px OWP Arkona 5028 1 foto Wikimedia Commons
HALVPARTEN TIL NORGE: Om Aker Solutions, Norgesgruppen og det tyske energikonsernet EnBW får det som de vil skal halvparten av oppdragene med å bygge ut en 400 kvadratkilometer stor vindpark i Nordsjøen gå til norske bedrifter. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons
Nytt

Inviterer til milliardsamarbeid

Bedrifter på Nordvestlandet invitert inn i vindkraftutbygging til 30-35 milliarder kroner.

28.09.2021

Vard, Kongsberg Maritime, Rem Offshore, Ulstein Verft og Green Yard Kleven er blant bedriftene som er invitert til å møte deltagerne i samarbeidsselskapet Norseman Wind AS i Ålesund denne uken.

Bak Norseman Wind står blant andre det tyske energikonsernet EnBW, NorgesGruppen og Aker Solutions. De vil bygge ut bunnfaste vindkraftanlegg i et 400 kvadratkilometer stort område i den sørlige Nordsjøen, øst for Ekofisk.

30-35 milliarder
Planen er å investere mellom 30 og 35 milliarder kroner i utbyggingen, ifølge en pressemelding send ut fra GCE Blue Martime.

Representanter fra Norseman og EnBW har invitert bedrifter til et møte hos klyngeorganisasjonen GCE Blue Maritime onsdag 29. og torsdag 30. september denne uken. Torsdag blir det også bedriftsbesøk hos Kleven Verft og Vard Brattvåg, ifølge pressemeldingen.

Halvparten til norsk industri
Målet til utbyggeren er at minst halvparten av oppdragene med å bygge ut vindkraftanlegget skal komme norske industribedrifter til gode, skriver de i pressemeldingen.

- Ambisjonene til Norseman og EnBW er helt i tråd med New Blue Deal, klyngens nye strategi. Potensialet i havvind-markedet er enormt for våre klyngebedrifter, sier Daniel Garden, klyngeleder for GCE Blue Maritime Cluster i meldingen.

Publisert: 28.09.2021 12:25

Sist oppdatert: 28.09.2021 16:49