It selskap etablerer A Alesund avdeling
TIL ÅLESUND: Vebjørn Heggdal har bygget opp et it-selskap med 26 ansatte. Nå etablere han kontor i Ålesund og ser etter folk.
Nytt

It-selskap etablerer Ålesund-avdeling

IT-selskapet Axbit doblet salget fra 2017 til 2018. Nå etablerer det avdeling i Ålesund.

27.09.2019
I år satser daglig leder og medeier Vebjørn Heggdal på å ansette de to første medarbeiderne på Moldeselskapets kontor i Ålesund. Innen to år regner han med å ha ti ansatte i Ålesund.
- Nærhet til kundene er viktig for oss, sier Heggdal som presenterte selskapet på høstens første Founders Lunch-arrangement hos ÅKP onsdag 25. september.
IT-selskapet har 14 ansatte i Molde og 12 i avdelingen i Polen. Driftsinntektene gikk fra 8,5 til 16 millioner kroner i 2018 og i år ligger Axbit an til 25 millioner kroner i driftsinntekter og et resultat før skatt på fire millioner kroner.

Utvider

Det er to grunner til etablering i Ålesund, ønsket om å vinne nye oppdrag og kunder på Sunnmøre og tilgang på flere gode ansatte, i følge Heggdal.
Selskapet har spesialisert seg på å utvikle skreddersydde datasystemer og -løsninger, for å løse oppgaver som kundene mener de ikke finner løsningen på som hyllevare hos andre It-selskaper.

Nye markeder

Axbits største eier er Axess, et ingeniørkonsulentselskap i oljebransjen - med base i Molde. I starten var Axess som var kunden, men med oljeprisfallet i 2014 måtte Axbit vinne innpass i nye markedet for å overleve.
Det lyktes, og nå er altså selskapet i kraftig vekst. På kundelisten er blant andre Istad Kraft, Glamox, Nofence, CreateView og Beerenberg.

Publisert: 27.09.2019 09:43

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:40