IT selskap fortsetter veksten
ÅLESUND: Grunnleggerne av System Konsult, når Cordel Norge as, Jan Olav Sandnes (til h.) og Bernt Ulstein, sa i fjor vinter da det svenske investeringsselskapet Valedo kom inn på eiersiden at tida var inne for å ta virksomheten ett skritt videre. 
Nytt

IT-selskap fortsetter veksten

Cordel Norge, med hovedkontor i Ålesund, har lagt bak seg nok et år med knallgode resultater.

Kristin Vidhammer
27.03.2018
Cordel Norge har vært god butikk for eierne og har gitt 60 millioner kroner i utbytte siden 2010.
Selskapet har hatt en resultatgrad på 30-40 prosent i mange år og 2017 ble nok et år med glimrende økonomiske resultater (se tabell). Resultat før skatt ble på hele 25 millioner kroner av en omsetning på 65 millioner.

Ny vekst med svenske eiere

Cordel Norge (tidligere System Konsult) har spesialisert seg på administrativt system for entreprenørrettet virksomhet, håndverk og faghandel.
I fjor vinter gikk det svenske investeringsselskapet Valedo Partners inn på eiersiden med mål om å utvikle programvareselskapet i Ålesund til en nordisk aktør. Valedo Partners gikk samtidig også inn i forhandler- og serviceselskapet Bransjedata i Hønefoss, som ble slått sammen med tidligere System Konsult, under det nye navnet Cordel Norge. Derfor omfatter fjorårstallene begge disse to selskapene fra 1. mars 2017.
- Sammenslåingen av selskapene har gitt den forventede effekten og 2017 var et økonomisk tilfredsstillende år, skriver styret v/Jan Olav Sandnes og Runar Vinjevoll i årsmeldinga for i fjor.

-Tida var inne for å ta virksomheten et skritt videre

System Konsult AS ble grunnlagt i Ålesund i 1987 og gründerne og nøkkelansatte er blitt med på eiersiden også i fortsettelsen.
Grunnleggerne av System Konsult, Jan Olav Sandnes og Bernt Ulstein, sa i fjor vinter da Valedo kom inn på eiersiden at tida var inne for å ta virksomheten ett skritt videre.
– Valedo Partners gir oss en meget konkurransedyktig plattform for videre satsing og produktutvikling. Utviklinga av Cordel skal i fortsettelsen også skje fra hovedkontoret i Ålesund, hvor vi har bygget opp et sterkt fagmiljø. I tillegg drar vi nytte av de positive synergiene med det solide salgs- og supportapparatet til Bransjedata, som vi har hatt et nært strategisk samarbeid med, uttalte de to gründerne.

Varsler flere arbeidsplasser i Ålesund

Valedo Partners inngang betyr blant annet en satsing som gir flere arbeidsplasser ved hovedkontoret i Ålesund.

Cordel Norge hadde i fjor til sammen 38 ansatte, fordelt på hovedkontoret i Ålesund i tillegg til Oslo, Trondheim, Hønefoss, Bergen og Oslo.

Publisert: 27.03.2018 10:05

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:19