Kjoeper hele Lillebakk
I SAMME SELSKAP:  Driftsdirektør Odd Arne Kristengård i Maritech og medgründer Andre Lillebakk i Lillebakk - som var med og startet Lillebakk i 2013.
Nytt

Kjøper hele Lillebakk

Maritech går fra majoritetseier til eneeier.

30.03.2020
Programvare- og systemutviklingsselskapet Maritech kjøpte 51 prosent eierandel i it-selskapet Lillebakk i Molde i i 2017. Nå kjøper Maritech ut resten av aksjene.
Etter kjøpet i 2017 har selskapene arbeidet sammen om flere prosjekter innen automasjon, analyse og innhenting og bruk av informasjon fra maskiner og utstyr via internett, gjerne kalt Internet of Things (IoT).
Samlet har Lillebakk og Maritech over 100 ansatte, og hadde en omsetning på over 100 millioner kroner i 2019. Konsernet har hovedkontor på Averøya og kontorer i Molde, Oslo, Åndalsnes, Trondheim og Harstad og i Halifax i Canada, Seattle i USA og i Chile.
Maritechs hovedmarked er sjømatnæringen, og selskapet gikk i fjor inn i markedet for systemer for transport- og logistikk gjennom kjøpet av Timpex på Åndalsnes.
Investeringsselskapet Broodstock Capital Partners eier 98 prosent av aksjene i Maritech.

- Vi skal ekspandere i verdikjeden, og IoT og automasjon er nøkkelkompetanse for å sørge for kvalitetskontroll, produktivitet og å kunne ta datadrevne, operasjonelle beslutninger. Lillebakks produkter og kompetanse vil gjøre at Maritech kan tilby løsninger for smartere produksjon til sjømatkunder i Norge og internasjonalt, sier administrerende direktør Janne T. Morstøl i Maritech i en pressemelding.

Publisert: 30.03.2020 09:25

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:55