Kjoeper seg inn i NMK
KJØPER: Rune Stokke er blitt  ny medeier i NMK-byggene. 
Nytt

Kjøper seg inn i NMK

Et selskap med blant andre Rune Stokke på eiersiden betaler rundt en milliard for NMK-eiendommen.

19.11.2019

Et nyopprettet selskap, NMK Næringseiendom, har kjøpt eiendommen som blant annet huser Kongsberg, Inmarsat, Ålesunds Smartby-lab og innovasjonsarenaen Blue Innovation Arena.

Det er eid 30 prosent av selskap som Rune Stokke eier og 25 prosent av NMK Holding, der Siva, Leif Arne Langøy og Kaj Bang Westre er store aksjonærer. Hvem som eier de øvrige aksjene er foreløpig ikke kjent.

Transaksjonen er lagt til rette av selskapet Ness, Risan & Partners

Solgte før

Det er ikke første gang primus motor for byggingen av NMK-byggene, Leif-Arne Langøy og Kaj Bang Westre selger en del av eierandelen sin.

NMK Holding, med Langøy og Westre som store aksjonærer, bokførte en gevinst på salg av aksjer i datterselskap på 139 millioner kroner i 2014. Datterselskapet det var snakk om er NMK Eiendom, som eier og leier ut dagens NMK-bygninger ved Høgskolen i Ålesund.

I 2014 kom blant andre Siva inn som stor medeier i NMK Holding.

I 2015 vedtok NMK Holding å sette i gang andre byggesteg på NMK, den fløyen som i dag blant annet rommer inngangsparti, Blue Innovation Arena, Ålesunds Smartby-lab og Inmarsats kontorer i Ålesund.

Satser videre

Sunnmørsposten skriver at avisen erfarer at kjøpesummen er over én milliard kroner, et beløp også NETT NO erfarer er riktig.

Kaj Bang Westre, som er daglig leder i NKM-selskapene i dag, både eierselskap og driftselskap, skal fortsette i samme rolle etter transaksjonen. Det skal også styreleder Leif-Arne Langøy.

- Vi har ambisjoner om å gjøre mer, sier Westre.

Han beskriver aksjonærene i NMK Næringseiendom som "langsiktige aktører med løfteevne".

Tidligere i år sendte Ålesund kommune ut på høring en ny områdeplan for blant annet området ved Nørvasundet der NMK og NTNU Ålesund ligger. Høringsutkastet åpnet for at det kan bli tommelen opp for å bygge et hotell ved NMK, slik Westre lenge har arbeidet for.

- Vi har ambisjoner om å gjøre mer

Publisert: 19.11.2019 09:18

Sist oppdatert: 23.05.2023 09:54