Koppernaes kjoeper seg opp i Danmark
OPPKJØP: Koppernæs-direktør Kenneth Lande Klokk (t.v.) med arbeidende styreleder Hans Peter Koppernæs, som er femte generasjon i bedrifta. 
Nytt

Koppernæs kjøper seg opp i Danmark

Ålesund-konsernet øker eierandelen i en av Europas største produsenter av fiskemel- og olje.

Marius Rosbach
28.10.2020

Koppernæs AS kjøper ytterligere 15 prosent av aksjene i Triple Fish, som igjen eier halvparten av Triplenine Group, hvor ålesund-konsernet fra før eier halvparten direkte.

Med det nye oppkjøpet eier ålesunderne nå 92 prosent av aksjene i Triplenine Group, direkte eller indirekte, ifølge ei pressemelding sendt ut onsdag.

Venter betydelig vekst i år
Koppernæs har vokst seg store de siste årene med inntoget i danske Triplenine Group i 2016.

NETT NO omtalte nylig 2019-resultatet til Koppernæs som viste solide tall og ei omsetning på knappe 2,8 milliarder kroner.

Administrerende direktør Kenneth Lande Klokk i Koppernæs fortalte da at de ventet betydelig vekst og et enda bedre resultat i år.

Del av en langsiktig plan
Triplenine Group er en av Europas største produsenter av fiskemel- og olje med datterselskap i Danmark og Chile.

Lande Klokk i Koppernæs uttaler at det siste oppkjøpet er en del av en langsiktig plan for eierskapet. Han påpeker at det er naturlig at en del eldre aksjonærer selger seg ut.

– Vi er fornøyde med den positive utviklingen av Triplenine Group over tid, og er oppriktig glade for at danske aksjonærer i Triplefish ville selge sine aksjer til oss. Dette opplever vi som en stor tillitserklæring og vil bidra til å sikre langsiktig kontinuitet og soliditet til nytte for Triplenine Group som helhet, og ikke minst for alle råvareleverandørene til fabrikken i Thyborøn, uttaler Klokk i pressemeldingen.

Senest i år er det investert i nytt kai- og losseanlegg i den danske byen.

Les også: Milliardkonsern med ny vekst

Koppernæs er blitt milliardkonsern

Tingstad satser sterkere digitalt


Publisert: 28.10.2020 13:52

Sist oppdatert: 09.08.2021 22:35

Mer om