Koppernaes oeker i Triple Nine
ØKER: Administrerende direktør Kenneth Lande-Klokk i Koppernæs er fornøyd med at Koppernæs-konsernet er blitt større eier i Triple Nine Group.
Nytt

Koppernæs øker i Triple Nine

Koppernæs kjøper seg opp til å bli hovedaksjonær i fiskemel- og fiskoljegigant.

13.10.2016
I 2013 slo Koppernæs-konsernert fiskemel og -oljevirksomheten sin sammen med danske Triple Nine og dannet TripleNine Group, der det danske selskapet Triple Fish og Koppernæs eide 50/50.
Nå kjøper Koppernæs 63 prosent av aksjene i Triple Fish og blir dermed største eier i TripleNine Group.
Triple Nine Group har hovedkontor i Esbjerg i Danmark og produksjonsanlegg i Norge, Danmark og Chile. I Norge eier Triple Nine Group Vedde Sildoljefabrikk i Sula og er medeier i Fosnavåg Pelagic.

Fornøyd Koppernæs-sjef

- Vi er meget tilfredse med konsernets positive utvikling og oppriktig glade for, at de danske aksjonærer ville selge til oss. Ikke minst fordi de jo altså også fortsetter som medeiere. På den måten har vi funnet en riktig god løsning «innenfor familiens rammer”, sier administrerende direktør Kenneth Lande Klokk i en pressemelding.
- Vi har vekstambisjoner og er på tåballene når det gjelder nye muligheter, sa Kenneth Lande Klokk til NETT NO i september i fjor.

Han understreket samtidig at selskapet ikke ville forhaste seg i vurdering av investeringsmuligheter, men nå blir det altså økt satsing på fisk.

Står på to bein

Koppernæs-konsernet står på to bein, fiskeindustri og festeteknikk og tetningsløsninger. Konsernet fikk er rekordresultat i 2015, og spesielt fiskeindustrivirksomheten dro opp.

Lande Klokk sier i pressemeldingen av TripleNine Group skal drives som før og at det skal investeres videre i fabrikkene i både Chile, Norge og Danmark.

Selger i gode tider

De danske medeierne begrunner salget med gode tider, interesse for aksjen og et ønske om å få en dominerende eier:
"Når en rekke aksjonærer så velger å selge nå, har det flere årsaker. Dels har TripleNine Group og dermed Triple Fish hatt medvind, hvilket har kunnet ses i interessen for aksjen, dels vurderte styret, at det ville være godt for TripleNine Groups utvikling å få en majoritetseier, og hvem var mere naturlig enn medeieren. Vi har dessuten opplevd et så reelt godt partnerskap med nordmennene, at vi er helt trygge på, at de nå som en aktiv eier sikrer langsiktig kontinuitet og soliditet til nytte for TripleNine Group som helhet, herunder også leverandørene til fabrikken i Thyborøn, sier Triple Fishs styreleder Anker Mejnertz i pressemeldingen.

Publisert: 13.10.2016 15:11

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:02